Hovudside

DIY Hjemmelaget flekkfjernere for Klesvask

by Walther

DIY Hjemmelaget flekkfjernere for Klesvask

Frisk, ren Klesvask bør føle, lukte og se bra ut. Imidlertid kan flekker raskt ødelegge utseendet av klær. Heldigvis trenger du ikke å bruke mye penger på sterke kjemiske rengjøringsmidler. Du kan piske opp dine egne flekkfjernings oppskrifter rett hjemme for en brøkdel av hva du betaler for dem i butikken.

Bruksanvisning


•  Bland en hjemmelaget løsning, avhengig av hvilken type flekk du skal fjerne. For drinker, frukt og gress flekker, bland en kopp hver av vann, hvit eddik og flytende oppvaskmiddel. For ikke-fet flekker, bland en kopp hver av vann, flytende oppvaskmiddel og ammoniakk. For fet flekker, bland 8 ss. vann med 1 ss. hver av glyserin og flytende oppvaskmiddel. Du kan kjøpe glyserin på noen drugstores eller online gjennom helse- og skjønnhets leverandører.

•  Overfør løsningen på den flekkete klær. Hell drikken-frukt-og-gress løsning eller ikke-fet flekken løsning i en sprayflaske og spray det på stoffet. For fet-flekken blanding, bare helle rengjøring blandingen på de fargede området.

•  Gni rengjøringsmiddel inn i stoffet ved å gni stoffet mot seg selv. La oppløsningen bli værende på klær i ca 10 minutter.

•  Skyll ikke-fet flekkfjerner eller fet-flekken fjerne løsninger ut av stoffet med kaldt rennende vann i minst ett minutt. Noen av flekken skal komme ut som du skylle den. For drikke-frukt-og-gress løsning, bare la den på stoffet når du vasker det.

•  Vask klær som du normalt ville.

Tips og advarsler


  • Fjern flekker så raskt etter at de oppstår som mulig for å øke sannsynligheten for at du vil være i stand til å fjerne dem helt.
  • Ikke bruk hjemmelagde flekkfjernere på silke, ull eller klær med spandex, acetat eller arylic. Disse materialene bør tas til et renseri.