Hovudside

Hva frukttrær vokser i Sør-Wisconsin

by Walther

Hva frukttrær vokser i Sør-Wisconsin

Voksende frukttrær ins sørlige Wisconsin kan være en kinkig virksomhet på grunn av regionens ekstrem vinter. Noen frukttrær, for eksempel fersken, kirsebær og nektariner vil ikke tåle områdets vær. Men det er fortsatt mange trær du kan plante som vil trives i det sørlige Wisconsin og produsere frukt for deg og din familie.

Epler


Visse epletrær vokser i sørlige Wisconsin, og produsere deilig frukt. Blant de typer eplesortene som trives i dette området omfatter de populære røde deilig, gyllen deilige, McIntosh og imperium epler. Men andre, mindre kjente typer av eple vokse der også. Jonagolds er lik golden deilig, men deres gul hud har en rødlig rødme. Jerseymacs, relatert McIntosh, er bra for å spise frisk mens den frihet eple er bra for å lage desserter som pai.

Pærer


Pæretrær også vokse godt i det sørlige Wisconsin. Ifølge University of Wisconsin, er det best å høste pærer i regionen mens de er fortsatt umoden og tillate dem å modnes i lagring. Pærer trenger tilstrekkelig plass til å produsere frukt, så de bør plantes slik at hvert tre har sin egen 250- til 300 kvadratmeter område Variantene av pære som vokser godt i det sørlige Wisconsin inkluderer den populære Bartlett pære, den flamske skjønnhet og en noen varianter av asiatisk pære.

Crabapples


Crabapples er en pryd frukttre som vokser godt i det sørlige Wisconsin. De har flere formål; de produserer hyggelige blomstrer om våren og en syrlig frukt i høst som kan brukes til sauser og hermetisering. De gir også mat for noen arter av fugler. Tre varianter av crabapples vokser godt i det sørlige Wisconsin: vinter-hardføre dolgo, jo mindre-terte hundreårsjubileet, og den rød-bronse kastanje.