Hovudside

Hvordan lage din egen Plant Selvkopp

by Walther

Container hagearbeid er en god måte å gjøre bruk av små områder, både inne og ute, for dyrking av planter. Dessverre tar det ofte mye tid til å holde jorda i hver container passende fuktet. Hvis du lar noen dager, kan du komme hjem til døde planter med mindre du leie en plante-sitter. En plante selvkopp eliminerer behovet for daglig vanning. Mens du kan kjøpe selv vanning beholdere, kan du lage din egen selvtillit vanning potter ut av materialer du sikkert allerede har på hånden.

Bruksanvisning


•  Finn en plastbeholder med en snap-on lokk som har en større diameter enn blomsterpotte du kommer til å bruke den med.

•  Marker plasseringen for de to hull i lokket på beholderen. Sentrere ett hull nær sentrum av lokket. Innstilling av den annen, større hull nær kanten av lokket.

•  Poke en skarp gjenstand, for eksempel en spiker, til plasseringen av hullet i midten. Gjør det andre hullet minst 1 / 4- til 3/8-tommer i diameter, slik at du kan bruke den til å legge vann til anlegget selvdrikkekopp. Bruk et verktøy kniv til å kutte åpningen, eller bruke den varme tuppen av en loddebolt til å smelte et hull.

•  Test transporterende evnen av en kort lengde på akryl ledning eller en stripe av kassert strømpebukse. Hvis materialet ikke suge opp vann, finne noe som gjør.

•  Knyt en liten knute i den ene enden av veken. Sett tuppen av en skrutrekker inn i knuten. Skyv knute på enden av skrutrekkeren opp gjennom en åpning i bunnen av blomsterpotte. La slutten i midten av blomsterpotte som du trekker skrutrekkeren.

•  Skyv den andre enden av veken inn i toppen av plastlokket. Smekk lokket på plass på beholderen med anlegget som sitter på toppen.

•  Fyll beholderen med vann. Når du gjør det, sikre veken berører vannet. Tilsett vann for anlegget som det er behov for det.

Tips og advarsler


  • Større potter kan trenge mer enn én veke eller en tykkere. Flette ledningen eller strømpebukse strimler sammen for å lage en tykkere veke.
  • Klar plast beholdere kan tillate alger å vokse i vannet. Legg algaecide periodisk til vannet for å hindre vekst. Et annet alternativ er å vikle folie rundt plastbeholder eller bruke en med ugjennomsiktige sider som vannreservoar.