Hovudside

Dogwood trær som Bud men ikke åpne

by Walther

Dogwood trær som Bud men ikke åpne

Blomstrende dogwoods er vanlige landskap trær fordi de trives i kjølig og vått vær av våren i mange deler av USA, spesielt i den sørøstlige regionen. Når sunt, vil en blomstring Dogwood vanligvis blomstrer i tre uker i den tidlige våren, med hver blomst produsere fire silkeaktig hvite eller rosa kronblad. Hvis Dogwood trær danner knopper som ikke åpner, kan det være flere faktorer som bidrar til dårlig helse av treet.

Beliggenhet


Blomstrende dogwoods trives naturlig i skog, der de vokser i filtrert sollys og høy luftfuktighet. Voksende blant andre trær, som for eksempel høye furutrær, de får også god beskyttelse mot vinden. Dogwoods kan få problemer hvis de er transplantert inn i en posisjon hvor de får for mye sol. For mye sol kan redusere størrelsen av blomster eller hindre treet fra blomstring i det hele tatt.

Jord


Treets grunt rotsystem krever en godt drenerende, litt sur jord. Unge trær som er transplantert i jord som ikke har et tilstrekkelig pH-nivå (5,2 til 6) eller er dårlig luftet, for eksempel en leirjord, ofte lider eller kan ikke etablere i det hele tatt. Du kan hjelpe din Dogwood ved å innlemme 4 inches av organisk materiale i jord seng rundt treet. Du kan bruke noen form for organisk materiale som du foretrekker, for eksempel furu bark, kompost eller mulch. Ikke fjern vissent løv i høst, som deres nedbrytning på jorda vil gi flere lag med organisk materiale for treet.

Vann


Dogwoods trenger tilstrekkelig vanning når de etablerer, men mindre når de er fullt etablert. Vann kan i stor grad påvirke blomstringen, som er grunnen til at du trenger å sjekke jorda for å finne ut hvor mye vann for å gi treet. Et tre som er mindre enn et år gammel eller i det første året av økende etter å ha blitt transplantert bør få en tomme av vann hver uke. Dette vannet kan komme fra vanning eller regn. Etter det første året, sjekk jord med fingrene. Hvis jorda blir tørr, og deretter vanne jorda til 1 cm. Dogwoods som mottar mer solskinn vil trenge hyppigere vanning. Ikke overwater, flom eller gjørmete jord. For mye vann kan føre til grunne rotsystemet til forfall, noe som vil forhindre at knoppene fra åpning.

Gjødsel


En av de enkleste måtene å drepe en ung blomstring Dogwood er å overfertilize det. I de første årene av en kornell liv, mate den 1/4 kopp 12-4-8 gjødsel i februar og juni. For en eldre data, bruker diameteren av stammen for å bestemme mengden av gjødsel til bruk. Bruk en kopp gjødsel for hver tomme av tre diameter. Hvis du er voksende treet i et område som allerede mottar gjødsel fra plenen eller annen hage senger, ikke gjødsle treet i det hele tatt. Mens ekstra gjødsel vil fremme vekst, kan det redusere blomstring.

Beskjæring


Fjern eventuelle skadde eller døde deler av treet med beskjæringssakser, spesielt grener som er syk eller infisert med insekter. Hvis du legger merke til at de nederste greinene hindrer luftsirkulasjon eller bli for leggy, beskjære noen av de nederste greinene bort for å øke luftstrømmen. Alltid skjære tilbake til kragen av grenen. Også aldri beskjære under den aktive vekstperioden. Stress av beskjæring kan hindre blomstring. Mål å beskjære i løpet av vinteren, før knoppene skjema.