Hovudside

Typer Nåletrær i Øst-Texas

by Walther

Typer Nåletrær i Øst-Texas

Sju av de 36 USA furuarter kan finnes i Texas, og bare tre, den loblolly, shortleaf og longleaf, er innfødt til Øst-Texas. Sivile bevaring Corps i et program for å regenerere de store skogområder introdusert en fjerde vanlig furu, slash furu, til Texas på 1930-tallet. The Texas Beyond Historie nettside beskriver Pineywoods av East Texas som omfatter 44 fylker fra Red River sørover til Galveston Bay og fra Louisiana grensen vest til Svarte Prairie.

Loblolly Pines (Pinus taeda)


De vanligste furutrær i Texas er loblolly pines. The Texas innfødte planter Database sier at loblollies er de raskest voksende furu. Furua har tilpasset seg å vokse i mange forskjellige jordtyper. Loblolly pines er sett i hele staten, men er oftest funnet i den østlige delen av Texas. De brukes for tømmer og planering og harpiks brukes til å lage terpentin. Veden brukes til å lage skap, kryssfiner og mulch. Frøet kjegler nytte dyreliv. Bestand av loblolly brukes som vindfang og for å hindre jorderosjon.

Longleaf Pine (Pinus palustrus)


Longleaf pines er den lengste levde av de sørlige pines. De kan oppnå en alder på 250 år, og det er dokumentasjon av trær 450 år gammel. Den Longleaf Alliance, en nonprofit gruppe forskere og talsmenn, sier at longleafs gang dekket mer enn 140.000 dekar fra Virginia til Texas. På grunn av over utnyttelse, er Longleaf områder nå bebodd av loblollies, nonnative trær og slash pines. Foreløpig har mer enn 97 prosent av longleaf økosystemet blitt ødelagt. The Nature Conservancy har inngått et samarbeid med Big Thicket National Preserve nær Kountze, Texas, for å selektivt slakte slash furu og invasives og erstatte dem med longleafs som en del av en restaurering program i Tyrkia Creek område av bevare.

Shortleaf Pine (Pinus echinata)


Den shortleaf furu har den bredeste distribusjon av alle de sørlige gule pines og er innfødt til 21 stater, inkludert Texas. Informasjon fra Lady Bird Johnson Wildflower Center sier at shortleafs vokse fra 50 til 100 meter høye og er ansett som den mest hardføre og mest tilpasningsdyktige av de sørlige pines. Shortleafs vanligvis bor ca 140 år. Hvis den blir skadet, vil unge trær spire ny vekst fra stammen. Shortleafs forsyning tre for bygging, fat making, kryssfiner og masse. I tillegg er harpiks produkter laget av saft. Shortleafs blir noen ganger brukt for juletrær og kanoer.