Hovudside

Tidlige tegn på Mold

by Walther

Mold fjerning kan være kostbart, men du kan spare en formue ved å identifisere problemet tidlig, før det begynner å kolonisere. Hvis du vet hvordan å få øye på de tidlige varseltegn, kan du fjerne problemet selv ved hjelp av en husholdning desinfiserende som klor blekemiddel, peroxide eller eddik. Hvis du venter for lenge, kan det hende at problemet krever profesjonell fjerning.

Muggen Lukt


En muggen lukt er et avslørende tegn på muggvekst. Når muggsporer begynner å spire, de kjemiske reaksjoner forårsaker flyktige organiske forbindelser VOC, for å slippe ut i atmosfæren. Disse gassene er ansvarlig for den muggen lukt, og de kan dukke opp selv i de første stadiene av muggvekst. Lukt i seg selv ligner en sur fuktighet, og i store nok doser, kan det gjøre det vanskelig å puste.

Mugg


FEMA, Federal Emergency Management Agency, definerer mugg som "mugg i tidlig stadium." Mugg og mold kommer fra de samme sporene, men ordet "mold" antyder avansert kolonisering. Mugg, på den annen side, kan det vises tynne, usammenhengende og fløyelsaktig, ofte hvit, men noen ganger er mørkfarget. Den vises på fuktige overflater som våte dusjer, fuktige tekstiler og mettede tepper. Se etter synlige tegn i tillegg til muggen lukt.

Helse Symptomer


Hvis muggsporer gjemme seg bak en vegg bord, under et teppe eller inne i et loft, du kan ikke se dem i det hele tatt, men du kan begynne å legge merke symptomene på mold eksponering. Hvis du ikke har noen mold sensitiviteter, har du sannsynligvis ikke vil oppleve helsemessige symptomer i tidlige stadier av mugg. På den annen side, hvis du har en mold allergi, astma, luftveis sensitiviteter og Sinus sensitiviteter, kan du oppleve relaterte symptomer som formen begynner å spire. Disse symptomene er bihulebetennelse, luftveisinfeksjon, hyppige astmaanfall og allergi symptomer som hevelse og utslett.

Høy luftfuktighet


Høy luftfuktighet ikke automatisk indikere tilstedeværelse av mugg, men det gjør illustrere din risikofaktor for å utvikle mugg. Hvis din hjemme lider høy luftfuktighet for bare korte perioder - som i varmen av dagen - du sannsynligvis ikke vil utvikle mugg, siden sporer krever tid å spire. Men hvis du har gjennomgående høy fuktighet inne i ditt hjem, er sjansene for å utvikle mugg nesten garantert. Tiny muggsporer finnes i alle hjem, og de vil kolonisere hvis gitt en pålitelig fuktighetskilde. Hvis du ønsker å overvåke innendørs luftfuktighet, bare installere en hygrostat, også kalt en relativ fuktighet sensor og et hygrometer, som er tilgjengelig hos din lokale jernvarehandel. Du bør alltid prøve å holde innendørs luftfuktighet mellom 30 og 50 prosent, ifølge Mayo Clinic. Om nødvendig, bruk en bærbar avfukter å kontrollere fuktighet.