Hovudside

Hvor å Feilfri Mugg Off Books

by Walther

Hvor å Feilfri Mugg Off Books

Mugg kan vokse på bøker når de har blitt holdt i fuktige lagringsforhold, for eksempel en lagringsplass skur eller kjeller, i lange perioder av gangen. Det er flere ting du kan gjøre for å fjerne mugg, inkludert bruken av sprit, og få litt hjelp fra mikrobølgeovn. Bruk denne enkel metode for å rense mugg av bøker trygt, uten å forårsake unødig skade på sidene eller deksler.

Bruksanvisning


•  Sett på en partikkel maske for å forhindre inhalering av muggsoppsporer. Ta de berørte bøker utendørs, hvis mulig, og fjerne løst mugg fra deksler og sider ved hjelp av en myk, tørr børste. Hvis sidene er våte, plassere dem i en luftig sted, for eksempel under en vifte eller utendørs i vind, tørke grundig.

•  Plasser bøkene i mikrobølgeovn, en om gangen, og slå på høy i 10 sekunder. Gjenta med hver av de berørte bøker for å drepe eventuelle gjenværende levende mugg. Alternativt kan du plassere bøkene i en fryser over natten for å drepe mugg, hvis du plasserer dem i mikrobølgeovnen er umulig eller uønsket.

•  Fjern bøker fra mikrobølgeovn eller fryser. Spre et gammelt laken over en flat arbeidsflate og plassere bøkene på toppen.

•  Dypp en bomullsdott i rubbing alkohol og tørk eventuelle berørte områder av bøkene for å fjerne fast-on mugg. Dette fungerer på sidene og dekker, men pass på å ikke suge papiret. Lett bomullspinne eller DAB sidene for å rense mugg.

•  Legg de rensede bøker utendørs i en solrik beliggenhet til tørk. Hvis sidene ble rengjort, åpne bøker og vifte ut sidene til tørk. La stå i flere timer og all mugg og tilhørende lukt skal være borte.

Tips og advarsler


  • Hvis mugg lukt henger etter å ha utført denne behandlingen, forsegle bøkene i en lukket beholder med leire kattunge søppel over natten. Kullet skal absorbere eventuelle gjenværende lukt.
  • Bruk aldri blekemiddel for å rense mugg fra bøker. Selv om det brukes i en fortynnet form, kan det likevel skade deksler og spise gjennom papir.