Hovudside

Hvordan bruke uorganisk Mulch

by Walther

Hvordan bruke uorganisk Mulch

På denne tiden av resirkulering og "grønnere" virker det naturlig å bringe det til hagen ved hjelp av uorganisk mulch. Uorganiske materialer vil ikke legge næringsstoffer til jord, men de har ikke lett i oppløsning. Uorganiske mulches inkluderer lava steiner, småstein, plast eller landskaps fibre som verken bryter ned og forbedrer jordstrukturen og heller legge næringsstoffer til jorda. Når et område krever renovering, kan uorganiske mulches være vanskelig å fjerne, mens organiske mulches kan lett tas med i jorda.

Bruksanvisning


Hvordan bruke uorganisk Mulch


•  Bruk Avis. Mulching ved hjelp avis som mulch er billig, men nyttig. Avis mulch hindrer ugress spiring og er svært effektiv i grønnsakshager. Avisen er lett tilgjengelig og bemerkelsesverdig sterilt. Ulempen med avisen mulch er at det kan blåse bort hvis ikke vektet ned og er vanligvis bare bra for omtrent en sesong.

•  Bruk landskap stoffer. Landskap stoffer er vanligvis en svart, vevet stoff som inneholder små hull i overflaten for å tillate luft, vann og næringsstoffer til å bevege seg til og fra jord. De er ikke estetisk tiltalende for seg selv, og er vanligvis brukt sammen med dekkplanter plassert på toppen. Landskap stoffer kan hemme veksten av ugress. Som organiske mulches bryte ned på toppen av landskapet stoff; kompost er utviklet, noe som skaper en ideell beliggenhet for ugressfrø å spire komposten bør ryddet unna med jevne mellomrom, og området remulched. Den gjennomsnittlige kostnaden er ca $ 20 per 6-by-50 fot roll.

•  Bruk resirkulert gummidekk. Noen ganger kalles smule gummi, resirkulerte gummidekk, er en heavy duty materiale som er dekomponerer ikke, vaske, eller blåse bort lett. Det motstå også synker den bakken som grus. Denne typen mulch er vanligvis funnet i torv områder som er utsatt for høy trafikk som i nærheten av en handlevogn banen eller på idretts turfs eller lekeplasser. Det kan con i en rekke farger. I høyt trafikkerte områder hjelper det å redusere jordpakking og forbedrer slitasje toleranse. Det gir polstring for både torv gress kronen og for de som bruker torv. Raspgummi øker jordtemperaturer, som under visse forhold kan øke. Den gjennomsnittlige kostnaden er $ 9 per 30-kilos pose, som dekker 7 1/2 kvadratmeter, 2 inches dyp.

•  Bruk plast. Plast er billig og tilgjengelig i forskjellige tykkelser og farger. Svart plast kan øke jordtemperaturer og kontrollerer effektivt fleste ugress fordi lyset ikke kan nå de frøplanter. Klar plast kan øke jordtemperatur 10 ° C eller mer. Klare plast brukes i varmere klima for å pasteurisere jord før planting. Plast kan brukes tidlig i sesongen for å øke jordtemperaturer og forlenge vekstsesongen eller for å hjelpe modnes frukten. Tomater og jordbær er avlinger som kan ha nytte av økt tidlig jordtemperaturer. Plast er ikke anbefalt i landskaps senger fordi mens det hemmer ugress det vil også hemme veksten av ønskelig planter. Plast begrenser luftbevegelse, vann og næringsstoffer til og fra jord, som kan resultere i ekstremt tørre eller våte grunnforhold, som begge er skadelig for plante helse.

•  Bruk Stone, småstein, grus. Stein, småstein, grus og stein kan brukes til farge, tekstur og stabilitet. Bergarter opprette en permanent deksel, spesielt når foret med plast. Alle steiner er brannsikre. Disse produktene ikke bryte ned i jorda. Mindre småstein kan synke ned i jorda etter gang. Noen steiner er vanskelig å holde rent. Flytting av denne typen mulch er tungt arbeid. Hvit elv grus i 1/4 til 1/2-tommers biter i en 1/2-kubikk-fot pose selger for $ 2.59. En 1/2-kubikk-fot pose med rød lava rock er $ 2.99. Hvit river rock i 1- til 2-tommers størrelse i en 1/2-kubikk-fot bag er $ 2.99. Større mengder og forskjellige varianter av dekorative stein er tilgjengelige fra spesialitet bakkedekkselskaper.

Tips og advarsler


  • Husk at uorganisk mulch er en langsiktig installasjon.