Hovudside

Post-Bloom Stell av tulipaner

by Walther

Post-Bloom Stell av tulipaner

Når det kommer til tidlig våren farge, tulipaner er vanskelig å slå, som varianter inkluderer nesten alle tenke fra myke pasteller og dristige primærfargene til striper og flammer farge. Tulipaner er tilgjengelig i en rekke størrelser og i former som inkluderer enkle og doble blomster, og til og med fjær eller fringed typer. Etter-blomst vare på tulipaner sikrer avkastning show hver vår.

Fjerne Blooms


Tulipaner bør fjernes etter at blomstene visne og wilt, ellers anlegget expends energi på å gå i frø og føre energi fra næringsrike tulipaner pærer for neste vekstsesong. Klipp av visnet tulipan, sammen med stammen, men ikke fjern bladverket.

Fjerne Foliage


Bladverket må få lov til å forbli på tulipan inntil bladene dø ned og blir gule i midtsommer. Bladverket er avgjørende for utviklingen av pærene, som næring er levert av grønne blader, som absorberer energi fra solen. Når bladene dør ned, bruker beskjæringssakser å kutte bladverket av på bakkenivå; slik at de døde løvverk å forbli på anlegget vil invitere skadedyr og sykdom.

Splitte Tulipaner


Tulipaner nytte divisjon hver årene. Som tulipaner formere seg, blir anlegget fylt og blomstringen avtar. Å dele tulipaner, løfte en klump fra bakken med en hage gaffel, deretter skille pærene fra hoved klump. Plante løkene umiddelbart eller lagre pærene til våren. For å lagre tulipaner pærer, børste overflødig jord fra pærene, og skyll pærene med en hageslange. Tillat pærene til tørk, og deretter plassere pærene i en pappeske. Oppbevar boksen på et kjølig, godt ventilert sted til høsten planting tid.

Bioklipp Tulipaner


Dekk tulipan seng med 2 til 4 inches av organisk mulch etter været blir kaldt i høst, som mulch beskytter tulipaner fra skader forårsaket av gjentatt frysing og tining. Bruk en mulch som halm, strimlet bark, barnåler eller tørt klipt gress. Ta av mulch så snart været varmes våren. Unngå å bruke blader med mindre bladene er hakket eller makuleres. Hele bladene blir vått og matt.