Hovudside

Hvordan å balansere en Ladder

by Walther

Hvordan å balansere en Ladder

Hvert år blir mer enn 164 000 mennesker behandlet i akuttmottak i USA for skader forårsaket av fall fra stiger som er dårlig balansert mot vegger, ifølge US Consumer Product Safety Commission. Hvis en stige ikke er riktig plassert, kan det lett bli ustabil. Alle som bruker en slik stige er i fare for blåmerker, benbrudd, hodeskader eller verre. Heldigvis, noe som sikrer en stige forblir stabil mens det blir brukt er en grei oppgave, så lenge noen enkle forholdsregler er tatt.

Bruksanvisning


Generelt


•  Sjekk noen merking på stigen for å oppdage den maksimale belastningen det er i stand til å bære. Sørg for at din vekt, pluss at av alt materiale du har tenkt å bære, er mindre enn dette tallet. Hvis ikke, kan du bruke en kraftigere stige. Den amerikanske Occupational Safety and Health Administration krever at stiger bør være i stand til å støtte tre til fire ganger den tiltenkte belastning.

•  Kontroller at bare én person er på stigen når som helst.

•  Kontroller at stigen-hvis den er laget av metall eller glassfiber-har gummi eller plast sklisikre føtter. Sørg for at føttene er rene og fri for fett eller steiner som kan hindre dem å komme i kontakt med bakken og gripende sikkert.

•  Place treplater under en stige som er satt på ujevnt underlag som skråner ut til siden i en vinkel på mer enn 16 grader, eller fra forsiden av stigen i en vinkel på mer enn seks grader. Spenne styrene mot vegger eller andre fast faste gjenstander, for å sikre at de ikke sklir og at beina på stigen hvile på et flatt og jevnt underlag. Sjekk at, når du står foran stigen, sprosser vises horisontalt.

•  Klatre stigen med kroppen din over midten av trinnene. Ikke len kroppen din ut til høyre eller venstre på stigen, eller du kan ubalanse det. Nå med armene bare så langt som du komfortabelt kan uten å strekke. Som en guide til å holde stigen godt balansert, bør din beltespenne alltid være innenfor de vertikale sider av stigen mens du arbeider.

Rette Stiger


•  Kontroller at stigen du har valgt er lang nok for oppgaven. Dette betyr at toppen av stigen bør strekke 3 meter utover det punktet du trenger for å nå. Du bør aldri stå på de tre øverste trinnene på en singel eller forlengelse stige, når det er balansert mot en vegg.

•  Len stigen mot støtteveggen slik at det er en vinkel på omtrent 75 grader mellom dem. Noen stiger har en vinkelindikator som er merket på den vertikale delen, en linje som forekommer parallelt med veggen når korrekt vinkel er nådd. Hvis ikke, bedømme vinkelen ved å sammenligne avstanden fra foten av stigen fra veggen med høyden av den øvre tverrstang. Avstanden mellom føttene fra veggen bør være omtrent en fjerdedel av høyden til den øverste tverrstangen over bakken.

•  Unngå å hvile på toppen av stigen mot plast takrenner eller glaserte paneler, da dette kan gjøre stigen ustabil.

Gardintrapper


•  Kontroller at alle fire føttene på gardintrapp berører bakken. Unngå å bruke en gardintrapp som ikke foreta sikre kontakt med alle fire føtter. Propping en gardintrapp fot, for eksempel ved å plassere en kile under den, bør unngås.

•  Kontroller at alle bena på gardintrapp er helt åpne, og at eventuelle låsmekanismer er engasjert, før bruk.

•  Unngå stepping av toppen av en gardintrapp på et høyere nivå, som du kanskje ubalanse stigen som du gjør det. Slike forhold tilsier en rett stige, som skal strekke seg minst tre trinn over stepping-off point.

•  Plasser gardintrapp, slik at det er rett foran den jobben som skal gjøres, i stedet for på siden av det.

•  Unngå å stå på øverste trinn, eller bøtte sokkel. Stå aldri på den bakre delen av en gardintrapp.

Tips og advarsler


  • Unngå å bruke metall stiger i nærheten av elektriske kabler, i tilfelle av mulige sjokk. Bruk av tre eller glassfiber stiger i disse stedene (se Referanser 1, Referanser 2, s.6).
  • Unngå å plassere en stige foran en dør eller et vindu der det er mulig. Hvis dette skal gjøres, må døren eller vinduet er låst før klatre i stigen (se referanser 1, Referanser 2, s.6).
  • Aldri plassere en stige på toppen av alt annet, for eksempel boks eller en haug av murstein-å få ekstra høyde. Dette kan gjøre stigen ustabil (se referanser 2, s.6).
  • Kontroller at låsene er fullt engasjert hvis du bruker en forlengelse stige (se referanser 1).