Hovudside

Hvordan bruke en aviser

by Walther

Hvordan bruke en aviser

Hvis du eier en bolig, blir du møtt med ansvar for å holde tritt med vintervedlikehold rundt huset. Riktig avisings fortau, gangveier og innkjørsler hindrer skader fra snø og is akkumulering. Avisingsprodukter kan vare i uker etter påføring, og effektivt bryte ned isen i temperaturer så kaldt som 25 minusgrader. Ikke bare kan avisings forhindre et stygt fall, det hjelper også redusere anstrengende snø og is måking gjennom hele vinteren.

Bruksanvisning


En måke snø fra gangvei til avsløre så mye konkret som mulig. Et lag av avisingsmiddel i løpet av betong hindrer tykk is dannes etter en snøstorm.

•  Slå opp på værmeldingen med jevne mellomrom i løpet av vintermånedene til å bestemme neste forventet snøfall. Avisingsmiddel må brukes før en snøstorm, ikke etter.

•  Åpne en pose med kalsiumklorid avisingsmiddel. Ta en håndfull av avisings og forsiktig dryss granulater over betongen for å danne et tynt lag. Generelt vil en håndfull av kalsiumklorid avise tre kvadrat meter.

Tips og advarsler


  • Unngå å hope seg opp flere lag av avisingsmiddel. Hope seg opp deicer er sløsing og ikke øke effektiviteten.
  • Bruke kalsiumklorid avisingsmiddel i stedet for natriumklorid. Kalsiumklorid deicer produserer varme for å smelte isen raskere, og det er mindre skadelig for planter.