Hovudside

Vanlige Sykdommer i Apple Trees

by Walther

Vanlige Sykdommer i Apple Trees

Epletrær har alltid vært plaget av en rekke sykdommer, men i de senere årene har nye sortar er utviklet som tilbyr sykdomsresistens til mange infeksjoner. Til tross for at sykdomsresistens, sortar fortsatt kreve omsorg, forebygging og vedlikehold for å holde dem friske. Et sunt, godt forvaltet treet vil ha en naturlig motstand mot vanlige sykdommer, og hvis smittet, vil treet være bedre i stand til å gjenopprette når de ble behandlet.

Apple Skurv


En soppinfeksjon, eple skorpe (Venturia inaequalis) forekommer hovedsakelig i områder med fuktig vær og en høy årlig nedbør. Sykdommen kan raskt defoliate et epletre og fullstendig ødelegge frukten. Bladverket av den infiserte epletreet begynner å vri og ta på en deformert utseende. Blackened flekker kan oppstå på bladene og bladverket vil gulne. Blomstene på treet vil begynne å falle. Frukten viser Scabby områder som er svart med en rød ring. Som sykdommen avanserte områdene på frukt begynner å ta på seg en sunken utseende og frukten vil falle fra treet.

Hvis været er regn og fuktig utnytte soppdreper spray for å hindre at sykdom oppstår. Vurdere å plante eple skorpe resistente sorter i områder hvor sykdommen er utbredt.

Brann Blight


En bakteriell sykdom, brann sykdom på planter (Erwinia amylovora) fører oser cankers å skje på stilkene og kvister av epletreet. Den oser er svart eller brun-svart og kan lage flekker på stammen som det går nedover. Vårblomster av treet visner og faller bort. De ofte ta på seg en svart utseende. Bladene blir svart og falle fra treet. Infisert frukt begynner også å bli svart og falle. De cankers føre til at kvister og stammer av treet for å dø.

Sykdommen forekommer hovedsakelig når været er vått og temperaturen varierer 75-85 grader Fahrenheit, ifølge University of California. Mottakelige epletrær må overvåkes. Umiddelbart fjerne alle områder av infiserte tre og ødelegge. Anvendelser av kobber soppmidler kan også bidra til å forhindre og redusere sykdommer forekomsten.

Pulveraktig mugg


Meldogg (Podosphaera leucotricha) kan føre til at løvverk og blomsterknopper av epletreet å dø. Dette vil redusere treets evne til å produsere en god eple avling. Visse eple tre varianter er svært utsatt for pulveraktig mugg; slik som Monroe, Baldwin, Roma og Monroe varianter, ifølge Cornell University hjemmeside.

Bladverket av en infisert epletre tar på seg en hvit eller grå utseende. Lukk undersøkelse kan avsløre en lys pels som dekker. De infiserte bladene vil krøller og kan gulne før fallende fra treet. Unge skudd kan bli alvorlig skadet av pulveraktig mugg i vårmånedene. Epler har ofte en russeted utseende.

Sykdommen blir dominerer under fuktig vær. Sporene overvintrer i bladverket under treet så rask fjerning av noen blader hvert fall kan bidra til å forhindre pulveraktig mugg oppstår. Anvendelser av soppmidler vil også bidra til å forhindre og kontrollere sykdommen. Alvorlig infiserte skuddene kan kreve beskjæring.