Hovudside

Easy Ovn Rengjøring tips

by Walther

Snarere enn å la ovnen bli en dumpingplass for flekker og søl som forårsaker du tilsynelatende endeløs arbeidskraft til å fjerne, lære noen tips og triks for enkel ovn rengjøring. Når du vet snarveier til enkel ovn rengjøring, kan du unngå å tilbringe utallige timer på din skitne apparatet.

Regelmessig vedlikehold


Etter hver bruk av ovnen, kan du tørke den ut for å fjerne matrester eller sot som kan ha samlet. En klut dynket i såpevann eller like deler vann og hvit eddik vil gjøre utslaget. Alt du trenger å gjøre er å vente til ovnen helt kjøler etter bruk og tørk ned de innvendige hyller og vegger.

Rydde opp søl


Søl skje, men det betyr ikke at du bør la dem somle i ovnen lenger enn nødvendig. Du kan kombinere en del malt kanel med 6 deler bordsalt å suge opp en fersk spill og ta bort lukt. Etter at ovnen er avkjølt, kan du løsne rotet med en slikkepott og tørk bort alt med en fuktig klut. Hvis du ikke fange flekken med en gang, kan du plassere en eddik-gjennomvåt klut over flekken for 3 til 4 timer og deretter tørke vekk rester.

Ovn stativer


Noen ganger trillestativ lider søl og ende opp med bakt på rester som virker umulig å rengjøre. I stedet for å skrubbe på flekker, kan du fjerne stativene fra ovnen og ta dem utenfor. Etter at du gir dem et godt belegg av spray-on ovnsrens, kan du lukke dem opp i søppelsekker over natten. Neste dag, alt som trengs er en rask såpe og vann behandling.

Ovn Window


Vinduet av ovnen kan vises spettet med brune flekker. Du kan lage en natron lim ut av tre deler vann og en del natron. Etter at du strøk innsiden av ovnen vinduet med lim, la den holde på til det tørker. Deretter kan du skrubbe den bort med en våt svamp. Når vinduet er tørt, bør de brune flekker blir borte. Hvis vinduet fortsatt ser skitten, kan du bruke glass renere å gjøre det skinne.