Hovudside

Hvordan du rengjør rust fra en sement Patio

by Walther

Hvordan du rengjør rust fra en sement Patio

Uteplasser laget av sement eller betong utleggere ofte utvikle rustflekker på grunn av kontakt med verktøy, plen utstyr eller metall møbler. Ethvert objekt som er utsatt for rust kan etterlate stygge flekker på sement skyldes fukt fra regn og andre elementer. Disse flekker må fjernes forsiktig for å unngå skade på uteplassen og for å hindre skade på nærliggende planter og trær.

Bruksanvisning


•  Bland 1 oz. av trinatriumfosfat eller TSP, med en kopp vann i en bøtte. Legg til en kopp med et absorberende materiale, inklusive barnepudder, talkum, kiselgur eller blekejord.

•  Fordel blandingen over rust flekker på terrassen med en sparkel eller murskje. Påfør en 1/4 tommers-til-3/8 tommers lag av blandingen over flekken, blande flere bøtter som trengs.

•  La blandingen sitte på betongen i 24 timer for å trekke rust flekker ut av uteplassen.

•  Skrap blandingen ut av uteplassen med sparkel og sett den til side for avhending. Bruk en stiv skrubb børste og vann for å skrubbe vekk eventuelle gjenværende rustflekker. Skyll børsten ofte og la sementen tørke for å sjekke fremdriften av flekkfjerning.

•  Fjern de tøffeste rustflekker fra betongen med en kommersiell rust-fjerning produkt. Gjelder det materialet direkte til rustflekker og la den suge inn i sement i flere minutter. Skrubbe flekker med pensel, og skyll området helt med vann.

Tips og advarsler


  • Påfør et metall rust primer til metall møbler for å unngå fremtidige flekker på terrassen din.
  • For å beskytte plenen din, se etter fosfatfrie rust-fjerning produkter. Fosfatfrie produkter, selv om de ikke kan være like effektivt som produkter som inneholder fosfater, vil fjerne rust uten å skade miljøet.
  • Ta på verneklær og tilbehør før du starter. Bruk gummihansker mens du arbeider for å beskytte hendene fra sterke kjemikalier. Bruk vernebriller for å beskytte øynene mot kjemisk sprut. Bruke sikkerhetsmaske ved håndtering tørr kiselgur å unngå innånding.