Hovudside

Brune flekker på Cymbidium Orchids

by Walther

Brune flekker på Cymbidium Orchids

Ifølge Colorado State University Extension, Cymbidium orkideer er innfødt til Australia og Asia. Preget av tykke, voksaktig petals og blomster i ulike størrelser, Cymbidium orkideer er mottakelige for sykdommer som forårsaker brune flekker å utvikle seg på blader og blomster.

Typer


Brune flekker på Cymbidium orkideer er ofte på grunn av ernæringsmessige mangler. Overfertilizing orkideer er en vanlig årsak til brune flekker. Soppsykdommer som Anthracnose og rust føre til brune flekker på eldre orkideer. Brun flekk forårsaker brune, vann-gjennomvåt lesjoner vises på orkide blader.

Symptomer


Overgjødsling symptomer inkluderer forkrøplet plantevekst og brune flekker på orkide blader. Anthracnose forårsaker brune, senket lesjoner med fruiting organer på døde blader. Rust er preget av oransje og brune pustler på plante blader som avgir sporer i luften. Brun flekk forårsaker rennende flekker som slår brun til svart og spredte seg raskt. Noen orkideer dø av alvorlig brun flekk sykdom.

Kontroll


Kontrollerende brune flekker i Cymbidium orkideer oppnås best med gode kulturelle praksiser. Unngå å bruke gasbind beskjæring verktøy, og skille noen orkideer med brune flekker å unngå spredning av sykdommen. Alltid vannplanter i tidlig morgen for å redusere fuktighet over natten. Påføre soppmidler ofte hjelper kvitt orkideer av sykdommer som kan forårsake småblødninger.