Hovudside

7 gode grunner til Kompost

by Walther

Hvis du er en gartner som har vurderer å slutte seg til rekkene av composters over hele Nord-Amerika, vel vitende om syv gode grunner til å starte kompostering kan være akkurat den inspirasjonen du trenger. Jada, har en bakgård kompost haug kan se ut som en skamplett, men det vil gjøre jorden og hagen din mye bra.

Sparer Deponi Space


Du synes kanskje ikke av USAs deponier som en sjelden vare, men økende konsum og voksende byer og forsteder er raskt å lage ledig plass i et deponi noe av fortiden. Og av alt avfall til deponi, organisk avfall som hekk beskjæring og kjøkken råvarer rang som noen av bulkiest. Ved kompostering, hjelpe deg med å avlede avfall bort fra regionens søppelfyllinger. Over hele landet, om lag 33,8 prosent av fast avfall, for eksempel verftet avskjær og papir, blir gjenvunnet og enten komposteres eller resirkuleres.

Reduserer klimagassutslipp


Hvis du er den typen person som kjører en hybrid og krefter hans hus med solcellepaneler, vil du elske de miljøvennlige bivirkninger av kompostering. Når kjøkken avskjær, hage utklipp og verksted avfall blir sendt til deponi, de sitter og råtner i lengre perioder hvor de slipper metan. Denne klimagassen rangerer som 21 ganger farligere for miljøet enn karbondioksid. For hvert tonn av materie som du kompost, hjelpe deg å redusere utslippene med hva tilsvarer en heidundrende seks tonn karbondioksid.

Reduserer eksisterende forurensnings


Som saken dekomponerer i kompost bin, og som du spre kompost hele hagen eller landskapet, hjelpe deg å redusere nivåene av forurensning. Tenk på det som naturens egen luft, vann og jord filter. For eksempel bidrar kompost bryte ned flyktige organiske forbindelser, absorberer dårlig lukt, binder seg med tungmetaller i vann eller på jordoverflaten for å holde dem fra forurensende underjordiske vannreserver, og forringer eller eliminerer giftstoffer som noen plantevernmidler, klorerte hydrokarboner og trebeskyttelse .

Befrukter Soil


Alle disse organiske materialer du legger til kompost haug, for eksempel tørkede blader, plen utklipp og prunings fra grønnsaks eller blomsterhage, inneholder næringsstoffer som nitrogen. Når du bruker din kompost, hjelpe deg å sette disse næringsstoffene tilbake i jorden hvor plantene kan lett få tilgang til det for lusher vekst, lysere blomster og mer bugnende råvarer produksjon. Og best av alt, utgivelser det disse næringsstoffene sakte, slik at planter har en kontinuerlig tilførsel av mat.

Forhold jordstrukturen


Kompost virker som en intensiv jordforbedringsmiddel, bedre tekstur og malleability av skitt uansett hva slags skitt det er. For eksempel legge kompost til sandjord miljøer øker sand skitt evne til å holde og absorbere næringsstoffer og fuktighet. I mellomtiden, det bryter hverandre de kompakte partikler som finnes i silt eller leire jord. Det endrer også strukturen av jordsmonnet, noe som reduserer problemer som jorderosjon.

Limits Sykdommer


En vanlig måte for jord-borne virus og bakterier til å infisere din blomster, grønnsaker og andre planter er ved splattering oppover på vegetasjon mens du vanner plantene dine. Legge kompost til jord reduserer splatter, og dermed minimere risikoen for å oppleve slike plantesykdommer.

Sparer penger


Opprettelse og bruk av kompost resultater i "betydelige kostnadsbesparelser,» melder det amerikanske Environmental Protection Agency. Dette kan være grunn til å måtte vanne plantene dine mindre, takket være kompost bidrar til å holde på fuktighet, så vel som krever mindre mengder sprøytemidler og kunstgjødsel.