Hovudside

Hvordan lage banantrær trives i huset

by Walther

Hvordan lage banantrær trives i huset

Banantrær er innfødt til tropiske og nær-aktuelle områder og vokse raskt med omfattende fruktproduksjon. Hvis du bor i et område som har kalde vintre, kan du dyrke en banan plante innendørs i en stor container. Med de rette forholdene, kan du selv oppleve frukt sett på beholderen dyrket banan treet. En banan treet dyrkes innendørs trenger regelmessig oppmerksomhet å blomstre, men den ekstra innsatsen er verdt å legge til et snev av tropene til en innendørs plass.

Bruksanvisning


•  Velg en bananplante fra en lokal eller online barnehage. Spør om det er en frukt-produserende treet eller en dekorativ og velg deretter. Hvis du er i et område under US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 8, kjøpe en kald hardfør variasjon som "Ice Cream". Dverg former er best for små mellomrom.

•  Plant banan treet i en stor, høy container for å gi plass for rotsystem utvikling. Jorda må være godt drenert og litt syrlig for banan treet å blomstre innendørs.

•  Finn banan plante i et solrikt område. Bananer trenger full sol; 12 timer per dag er optimal. For en blomstrende, innendørs banan plante, gi supplerende overhead belysning, for eksempel en dobbel fluorescerende lampen i rom der 12 timer daglig er ikke mulig.

•  feed tungt å gjøre det innendørs banan blomstre. En 8-10-8 NPK, vannløselig gjødsel er egnet. Gjødsle månedlig og oftere, hvis det er nødvendig. En dyp grønn blad farge indikerer banan anlegget får nok gjødsel.

•  Øv god vanning vaner med container-vokst banan treet. Røttene på bunnen av beholderen er anlegget del behov for vann. For mye vann kan føre til rot råte og skape stress. For lite vann gjør at røttene til å tørke ut, forårsaker stress. Jord må ha passende drenering med en skål under som kan tømmes for å gjøre anlegget trives. Jorda bør være godt drenerende, men holde på fuktigheten. Vann når jorden er tørr noen få inches ned, avhengig av høyden av beholderen.

Tips og advarsler


  • Flytt banan anlegget utenfor når temperaturen er konsekvent over 65 grader Fahrenheit. Akklimatisere treet til utendørs gradvis ved å plassere i en delvis skyggelagt område, langsomt økende mengden sollys til anlegget.
  • Fjern rotskudd som vokser fra bunnen av anlegget; disse tar verdifulle næringsstoffer fra bananplanten.