Hovudside

Hvordan Plant Amaryllis Seeds

by Walther

Amaryllis, også kjent som belladonna lilje eller naken dame, er synkende og vinter-blomstring flerårig. Amaryllis er temperaments, og om deres pærer kan overleve i mange år, har de ikke tåler kulde eller overflødig våt. Amaryllis kan dyrkes fra frø, bør imidlertid hjem gartnere forstå at det kan ta opp til åtte år for de resulterende plantene blomstrer. Planting amaryllis fra frø er virkelig et langsiktig prosjekt som fordeler kan ikke høstet før år senere. Amaryllis kan med hell plantet i USDA hardførhet soner 5 til 10.

Bruksanvisning


•  Plant amaryllis frø utendørs etter den siste frost for ditt område eller innendørs på senvinteren. Ifølge Eileen Powells "The Gardener AZ Guide til Økende Blomster fra Seed til Bloom," det kan ta opp til 120 dager for frøene å spire (spire).

•  Dyrke frøene utendørs ved å forberede og om endring av en blomst seng med kompost. Amaryllis liker godt drenert jord, så unngå eventuelle områder av verftet som samler vann. De krever full sol, så skjønner de ikke vil trives i skyggefulle områder. Bland de små frøene med sand for å hjelpe spre dem, og knapt dekke dem med skitt. Du kan tynne spirene på forsommeren hvis de er for tett.

•  Start amaryllis frø innendørs på senvinteren. Hver frøplante skal plantes like under jordoverflaten til et individ potten i et rom med full, naturlig sollys eller fluorescerende plant lys. Jorda må holdes fuktig, men godt drenert. Ifølge Powell, frøene må holdes mellom 65 og 75 grader F under spiring. Hold frøplantene unna barn og kjæledyr fordi amaryllis planten er giftig ved inntak. Transplantere spirene i slutten av våren eller tidlig sommer og plassere dem omtrent en fot fra hverandre.

Tips og advarsler


  • Hvis området er utsatt for unormale kald, plante dine amaryllis frø foran en sørvendt vegg. Sørlige veggene er de varmeste stedene i meter. Dette har å gjøre med retningen Jorden roterer og hvor skyggene faller.
  • Dersom man forventer vintertemperaturer i ditt område for å falle under 20 grader F, kan de små pærer ikke overleve sin første vinter. Grave dem opp etter deres blomstrer blekne og lagre dem tørt over vinteren i et varmt rom. Etter den siste frost for ditt område, plante dem 10 inches dyp for å beskytte dem mot potensiell kaldt i løpet av ustadig våren.