Hovudside

Hvordan Grow Moss Mellom Bricks

by Walther

Cushiony grønn mose myker kantene av murstein eller brostein, utlån en følelse av beroligende permanens og stabilitet til skyggefulle områder i landskapet. Moss er ikke vanskelig å etablere, som plantene har liten rot-lignende utvekster som kalles rhyzoids som gjør at mosen å forankre i jorda mellom murstein eller brostein, eller til og med på klossene selv. Når etablert, vokser mose med lite vedlikehold og vil snart utvide til å fylle tomrommene mellom murstein.

Bruksanvisning


•  Finn en kilde for mose. Hvis du har fuktige, skyggefulle områder på eiendommen din, er sjansen stor for at du har rikelig med mose å plante mellom murstein. Se under trær, i mørke kroker, eller under vann kraner. Hvis naboene har mose, kan de være glad for å dele. Samle små biter av mose, deretter lagre mosen i en plastpose eller plastbeholder. Hold mosen fuktig til du er klar til å plante. Din lokale hagesenter kan bære moser egnet for planting mellom murstein.

•  Trekk ugress vokser mellom murstein, deretter fylle i mellomrommene mellom mursteinene med jord. Hvis man har sand mellom klossene, dekker sand med et lett lag av jord. Pakk jorden godt, som ugress trenger et sikkert underlag til roten. Spray området, ved hjelp av en hageslange med en sprayanordning.

•  Riv mosen i biter størrelse til å passe mellom mursteinene. Plasser mose mellom mursteinene. Trinn på mosen fast for å etablere kontakt mellom mose og jord. Alternativt, dekker området med plater eller papp, og deretter gå på brettet eller papp å trykke mosen fast til bakken.

•  Vann mosen umiddelbart etter planting, og deretter fortsette å holde mosen konsekvent fuktig i tre uker. Deretter spray området når mosen begynner å vises blek i fargen

Tips og advarsler


  • Hvis du vil mose til å dekke et stort område, eller en vertikal område, bruk en mose slurry. For å gjøre en slurry, bland en blanding av to deler vann, to deler mose og en del kjernemelk eller yoghurt. Riv mosen i små biter, og bland ingrediensene i blender. Bruk en gammel pensel for å spre mosen slurry løpet jord, murstein eller en betongvegg. Tåke området regelmessig i flere uker.
  • Aldri hjelpe deg selv til å mose vokser på offentlige steder.