Hovudside

Vanlige Skadedyr på banan planter

by Walther

Vanlige Skadedyr på banan planter

Banan plante, også kjent under det vitenskapelige navnet på Musa balbisiana eller Musa acuminata, er medlem av Musaceae familien. Denne urteaktig plante er mest dyrket i tropene og subtropene. En raskt voksende plante, er banan utsatt for insektplager som kan påvirke sin helse og kraft.

Nematoder


Den gravende nematode og spiral nematode er to vanlige bananplanteskadegjørere. Fôring på rotsystemet, fibrøs rotsystem og rhizome av banan forårsaker skade på anlegget. Ifølge University of Florida IFAs Extension, nematoder-skadde banan planter er mer utsatt for å velte og andre insektplager enn friske banan planter. Forebygging er den optimale formen for kontrollerende nematoder. Innkjøp sunn plantemateriale er en måte å forebygge nematode påslag av banan planter.

Svart Weevil


Den svarte snutebillen er også kjent som banan stilken borer, corm snutebillen eller banan snutebillen borer og er en ødeleggende pest av banan planter over hele verden. Skade på bananplanter kommer fra larver av den sorte snutebillen, som er lagt på bunnen av anlegget. Larvene borer inn i stengler og jordstengler, forårsaker omfattende skader fra tunneling. Banan planter kan bli svak og velte lett hvis skaden er omfattende. Riktig sanitær metoder og plante insekt fritt plantemateriale er den beste måten å hindre svart snutebillen i bananplanter.

Thrips


Banan rust trips er insekter som forårsaker skade på bananplanter og frukten det gir. Disse små insekter ofte føre til farging av bananskall, splitting av skallet og misfarging av eksponert frukt kjøtt. Banan rust thrips angripe banantrær og frukt mens planten er ung og umoden.

Spider Midd


Banan edderkopp midd er medlem av arachnid familie og vanligvis infiserer banan planter. Også kjent under sitt vitenskapelige navn Tetranychus Lambi, og banan edderkoppen midd som vanligvis finnes i Australia. Dette pest angrep banan blader fra undersiden, noe kjedelig brune flekker å utvikle seg på bladene av planten samt skallet av bananen. Hele skallet kan være dekket med flekker og frukten kan dehydrere og sprekke som et resultat. Kontroll av banan edderkopp midd oppnås ofte med miticide spray som påføres annenhver uke.