Hovudside

Pin Oak Tree Beskrivelse

by Walther

Pin Oak Tree Beskrivelse

Også kjent som sump eik eller vann eik, pin eik (Quercus palustris) er en raskt voksende, løvfellende tre hører hjemme i Nord-Amerika. Treet er tolerant av et bredt spekter av vekstforhold, og brukes ofte som et landskap eller urban street treet. Den tunge, holdbart trevirke av pinnen eik er høstet for bygging og brensel.

Utseende


Pin eik vokser til å bli opptil 75 meter høy, med en spredning på ca 40 meter. Treet viser en pyramideform når unge, skifte til en oval form når helt moden. Bark furer og blir tøffere som treet aldre. Vane av treet er ganske tett med grener. Pin eik gir blanke, mørkegrønne, flikete bladene som er 3-6 inches lang. Bladene blir bronse eller rødbrun rød i høst. Pin eik har små eikenøtter.

Sortar


Sortar inkluderer Crownright, Grønn Pilar og Sovereign. Crownright er preget av en oppreist vane og stigende grener som ikke droop så mye som andre varianter. Grønn Pillar også kjent som Emerald Pillar, tilbyr blanke blader som slår en rik nyanse av rødt i høst. Sovereign er en annen oppreist sorten som tilbyr sunn, sprek løvverk og mangel på hengende lavere grenene.

Kultur


Pin eik er et raskt voksende eik som lett kan transplanteres. Treet foretrekker fruktbare, surt jordsmonn som er fuktig og godt drenering. Trær dyrket i alkalisk jordsmonn kan utvikle blad chlorosis, en gulfarging av løvverk som kan bli fatalt i alvorlige tilfeller. Problemet er ofte lett avhjelpes ved å tilsette svovelsyre til jord. Pin eik er ganske skygge intolerant og krever full sollys for å trives. En opprinnelig fra den nordøstlige og nordlige sentrale USA, er pin eik hardfør til USDA sone 4.

Spesifikasjoner


Eikenøtter av pinnen eik gi verdifull fôr for en lang rekke arter, inkludert white-tailed hjort, ekorn, ville kalkuner og en rekke vannfugler. Eikenøtter er spesielt verdifulle for tre ender og stokkender i løpet av høsten migrering. Treet kan også gi hekkeplasser for noen fugler i løpet av sesongens flom. Pin eik toleranse for forurensning gjør dem gode prøven trær for urbane landskap. Treet fungerer også godt som en skygge treet takket være tett krone.