Hovudside

Hvordan identifisere mold og mugg i et hus

by Walther

Mold og mugg er sopp som vokser i fuktige miljøer. Mold og mugg vokser på organiske materialer, dusjer, vegger, tekstiler og andre overflater. Mold og mugg kan bli funnet i hjemmene, og identifisere deres tilstedeværelse er første skritt i å ta opp situasjonen og fjerne dem. Visse forhold som et fuktig miljø med litt frisk luft eller sirkulasjon øke sannsynligheten for å ha mugg i hjemmet ditt.

Bruksanvisning


•  Se etter noen åpenbar mugg eller mugg som er lett synlig. Mugg eller mugg kan være en rekke farger (hvit, oransje, svart, osv). Uansett hva fargen, bør du være i stand til å se en forskjell i tekstur på overflaten som er forurenset. Se etter en variasjon i stoff eller farge på toppen av overflaten du inspisere.

•  Inspiser områder med mistanke om mugg og mugg vekst. Vær spesielt oppmerksom på områder som har lite ventilasjon, er generelt fuktig og er i nærheten av vannkilder. Se nøye for misfarging eller tekstur endringer.

•  Se på alle flater i alle rom. Mugg eller mugg kan vokse på tak, gulv, vegg, teppe, klær, hvitevarer og mer.

•  Flytt møbler vekk fra veggen og teppe for å se om formen har utviklet der du ikke kan se det som normalt. For eksempel, hvis din seng er flush mot en vegg, bør du trekke sengen ut litt for å se veggen bak eller ved siden av.

•  Bruk en lommelykt for å hjelpe belyse områder som din vanlige lyskilder ikke skinner på. Det er viktig å se i mørke områder, fordi du kanskje ikke klar over mugg eller mugg vokser der, og disse områdene gir ideelle vekstvilkår for mugg eller mugg.

•  Test rene områder av mistanke om mugg eller mugg, ved hjelp av en svamp til å tørke området. Mold eller mugg infiserte områder vil skitne svampen, og du bør være i stand til å se det infiserte området uten mugg eller mugg der du har utslettet med svampen.

•  Smell områder som du tror kan ha mold eller mugg. Mold og mugg er vanligvis luktende, og du kan lukte dem før du ser dem.

•  Inspiser apparater som luftfuktere og luftkondisjoneringsanlegg for mugg eller mugg. Disse apparatene bruke vann, og tilstedeværelsen av fuktighet øker sannsynligheten for mugg.