Hovudside

Når kan du plante Vannmelon planter?

by Walther

Når kan du plante Vannmelon planter?

Smaken av en vannmelon er smaken av sommer og moro, gjort enda bedre når dyrket i bakgården. En av nøklene til et vellykket avling er i planting tid. Vannmeloner ta lang tid å vokse og modnes, så de bør ikke være plantet for sent. Planting for tidlig, men utsetter unge planter til kaldt vær som kan skade eller drepe dem, så en hårfin balanse er nødvendig.

Betraktninger


Vannmeloner vokse i et bredt spekter av klima, men du bør ta den spesifikke klimaet i din plassering i betraktning når man skal avgjøre en planting tid. USA er delt inn i hardførhet soner av US Department of Agriculture, og soner 1 til 9 er funnet i de kontinentale stater. Sone 2, som omfatter områder i Minnesota og Montana, blir ikke varm nok til å plante vannmeloner før tidligst mai. Varmere sørlige klima, derimot, kan plantes så tidlig som i mars med tid for en ny avling plantet i juli. Som en generell regel, plasserer vannmelon planter utendørs bare når bakken har tint helt, og det er ingen fare for frost eller nattlig minusgrader.

Transplanterer


Uansett hva klimaet er ute, kan du starte vannmeloner i skuffer innendørs. Å spire, må vannmelon frø bli utsatt for konstant temperatur på mellom 70 og 90 grader Fahrenheit. På mange områder er dette lettest å oppnå innendørs i løpet av de temperaments vårmånedene. Mellom to og fire uker før du flytter plantene til sin endelige plassering i hagen, plante frø i biologisk nedbrytbare containere. De rotsystemer av unge planter er delikat, og ved hjelp av disse type beholdere sikrer at det ikke er skade på røttene. Når spirene utvikle flere blader, er de klare for å plante i hagen.

Temperaturer


Vannmeloner er ikke en hardfør plante og har spesifikke temperaturkrav for å trives. I løpet av dagen, bør temperaturen være mellom 70 og 80 grader Fahrenheit. Nattemperatur bør slippe noe lavere enn 65 grader Fahrenheit. Vannmeloner bør også høstes før temperaturen begynner å falle utenfor disse parametrene, så det er også viktig å ikke vente for lenge før planting. De fleste varianter ta mellom 70 og 85 dager å produsere fullt moden, moden frukt. Dette er en lang vekstsesong som i mange kjølig klima, krever å plassere plantene i hagen så snart som mulig.

Andre Crop


For områder med varmt klima, er det noen ganger mulig å plante to vannmelon avlinger i en enkelt sesong. Når det kalde været pauser etter begynnelsen av mars og frø har allerede fått et forsprang i flere uker innendørs, bør den første avlingen være moden av juli. I dette tilfellet kan starte en annen gruppe med frø innendørs for de samme to til fire uker deretter plante utenfor etter høsting og fjerne den første avlingen gi nok tid for en ny avling før været blir kult igjen.