Hovudside

Container Garde for nordvendte Grønnsaker

by Walther

Container Garde for nordvendte Grønnsaker

Container hagearbeid gir vegetabilske gartnere mer fleksibilitet i forhold til vekstsesong og plass, med mulighet for å sette grønnsaker på en veranda eller terrasse, eller til og med innendørs. Grønnsaker krever noen ekstra hensyn hvis de skal trives i potter, skjønt, inkludert retten jord, vann, næring og lys eksponering. Selv om nordvendt steder kan tilby riktig belysning for grønnsaker, må gartnere gi de andre kravene for vellykket vekst.

Grønnsaker i Pots


Grønnsaker kan trives i potter og containere, men trenger containere som tilbyr nok plass og balanse. Velg tunge leire, stein eller plast potter som har dreneringshull og holder minst 3-5 liter jord for grønnsaker. Alle potter bør være minst seks inches høy for å gi grønnsaker nok plass for rotvekst.

Jord


Vegetabilske planter krever dyp, rik og støttende jord i hagen, og har en enda mer krevende behov for rik jord i potter. Bruk en blanding av plantejord og organisk kompost å plante potte grønnsaker, for å sikre ikke bare drenering og ernæring, men også fuktighet oppbevaring. Inkluder slow-release forrett eller 14-14-14 gjødsel ved planting.

Beliggenhet


Grønnsaker gjør best med full sol hele dagen, og kan ikke blomstre eller bære så mye frukt i sin helhet eller delvis skygge. Nord-vendt steder bør få sol hele dagen og har gode grønnsaks-vekstforhold. Sørge for at nettstedet ditt får beskyttelse mot tørking vind i løpet av sommeren og noen tøffe værforhold i høst eller vinter.

Vedlikehold


Grønnsaker i containere vokse i et begrenset miljø når det gjelder plass og ernæring, og kan ikke leve på solskinn alene. Vanne grønnsaker hver dag for å opprettholde fuktighet og holde vegetabilske røttene tørker ut. The Ohio State University Extension anbefaler fôring potte grønnsaker en gang i uken som starter på deres første blomstringen, ved hjelp av vannløselige 20-20-20 eller 15-30-15 gjødsel.