Hovudside

Hvordan Grow Oxalis med agurk

by Walther

Hvordan Grow Oxalis med agurk

Agurker vokse i sommer grønnsakshager med fullt solskinn, løs, næringsrik jord og rask drenering, og de vare gjennom sommeren med gjenta frukt avlinger. Mens agurker vokser godt med andre sommer grønnsaker, de kan være verdifulle følgesvenner til mindre urter og blomsterplanter også. Plan oxalis, eller falske kløverne, under og rundt agurkplanter for å legge til blomstring variasjon til grønnsakshagen. Bruk høyre jordbearbeiding, planting og timing for hver plante for beste voksende suksess.

Bruksanvisning


•  Plant hagen i tidlig til midten av våren for begge disse plantene. Vente til etter siste frost løfter for å beskytte plantene mot kulde. Agurker gjør best med starter ved 65 til 75 grader Fahrenheit, og unge Oxalis plantene dør i slutten av frost.

•  Legg hage ut for agurkplanter, og har tenkt å plassere Oxalis frøplanter rundt de større planter. Velge et nettsted som tilbyr full sol hele dagen, god luftsirkulasjon og rask drenering. Både agurker og oxalis gjør best med lyse, varme sol og god drenering.

•  Forbered jorden hele agurk og oxalis tomten. Disse plantene gjør best med tilsvarende frodig, fuktig og smuldrete jord, og dele en stiftelse med hell. Grave i de beste 10 til 12 inches av jord for å løsne stiftelsen, og legge minst 3 til 4 inches av organisk kompost for fuktighet oppbevaring og ernæring. Bland 5-10-10 gjødsel i jord, i henhold til produsentens anbefalinger, for å legge starter ernæring for agurker.

•  Plant agurk frø 1/2 til 1 cm dype, på hver 12 inches i raden. La 12 til 16 inches plass mellom radene. Plasser en espalier bak hver rad eller en vegetarisk bur rundt hver plante, for å holde agurker av bakken under deres vekst. Selv om noen agurker kan vokse langs bakken, alle agurker gjør best med støtte for luftsirkulasjon og soleksponering. Knytte agurk vinstokker opp til støttene som de vokser, bruker myk filt eller ledningen.

•  Plant Oxalis frøplanter under agurkplanter på hver 4 inches. Disse plantene vokser best i kjølige, fuktige forhold, og vil dra nytte av skyggen fra klatre agurker. Plante flere frøplanter i radene mellom agurker, men gi rom for hagearbeid.

•  Vann i hagen med to inches av vann hver uke for å holde jorda fuktig og sunn. Hvis du legger merke til jorda tørking, øke vanning til to inches av vann to ganger i uken.

Tips og advarsler


  • Oxalis planter gå gjennom sovende perioder i løpet av året, men vokser som flerårige blomstrende planter med riktig pleie.
  • Gjødsle agurker og oxalis i midten av sesongen med en komplett gjødsel som 5-10-10. Følg alltid produsentens retninger i forhold til sikre anvendelse av gjødsel, og vanne plantene umiddelbart etter fôring.