Hovudside

Hvor høy kan en Oak Tree Få?

by Walther

Hvor høy kan en Oak Tree Få?

I desember 2004 sluttet eiketreet skallet ørn og rosen som en congressionally utpekt nasjonalt symbol. Bidragene fra de Quercus art til historien alene gjort treet en logisk favoritt. Rød og hvit eik, de to store taxa vokser i USA, dekker nasjonen fra hardførhet sone 3 til sone 11, som betyr eik vokser overalt, men de aller kaldeste nordområdene. Brukes til formål som spenner fra mine tømmer til jernbane bånd og skipsmaster, disse høye, staselige trær er en nasjonalskatt.

Veksten av Oak Trees


Dusin eller så varianter som utgjør røde og hvite eik vokse til en gjennomsnittlig høyde på 60 meter, med en gren spread mellom to tredjedeler og tre fjerdedeler av høyden. Høyder av ulike eik varianter variere fra 50 til 80 fot. Rapporter om uforstyrret eiketrær i uberørte skog øke høyder til så stor som 150 meter, med en diameter på 4 meter eller mer. Oaks regnes horticulturally som store trær, med en moderat rask vekst. I eksperimentelle studier, flere eik varianter med en innledende høyde på 10 meter nådde høyder på mellom 18 og 25 meter etter 10 år med vekst.

Red Oaks


Eiketrær i USA inkluderer røde eik, hvit eik, og leve, eller eviggrønne, eiketrær. Oppkalt etter den rosa skjær av sin kjerneved, rød eik familien omfatter purpur, Shumard, svart, vann, pin, selje og nuttal eiketrær. The Northern rød eik vokser over det bredeste utvalg av plante hardførhet soner, fra sone 3 til sone 8, og når høyder på mellom 60 og 75 fot. En like stor familiemedlem, den karmosinrøde eik, fra 60 til 80 fot, er søkt ut for planting som et eksemplar tre på grunn av spektakulære fall løvverk. Den sørligste rød eik, vann eller myr eik, vokser i soner 6 til 9, kan oppnå tilsvarende størrelse.

White Oaks


Hvite eiketrær er kjent for å produsere finporet løvtre egnet for skipsbygging. Høyder varierer fra 70 til 80 fot. Den amerikanske Forest Service sier hvite eiketrær lett hybridisere med andre medlemmer av Quercus slekten, noe som resulterer i chinkapin. bur, myr, kastanje og overcup eik, blant andre. Med unntak av freser eik, som kan strekke seg inn i 80-årene, hvit eik hybrider har en tendens til å vokse til eller under 70 meter i høyde.

Live (Evergreen) Oaks


Blant de mest interessante hvite eik hybrider er kristtorn eik og kyst levende eik. Begge varianter vokser i sørlige områder, mellom sone 7 og sone 10 eller 11. Leaf form avviker fra den klassiske lapp-og-innrykk mønstre av røde og hvite eik, og kristtorn eik, eller holm, bladene er glanset samt oval, mens levende eikeløv har en voksaktig utseende. Holly og levende eik vokser vanligvis på 40 til 70 meters rekkevidde, med levende eik noen ganger nådde høyder på 80 meter. Mens kristtorn eik beholder vanligvis den avrundede formen på de fleste eiketrær, er live eik ofte bredere enn den er høy. Gren spredningen kan være så bredt som 100 meter, og mange lave forgreninger aksent bredden på disse enorme trær.