Hovudside

Trinn for en orkan Evakuering Plan

by Walther

Trinn for en orkan Evakuering Plan

En orkan evakueringsplan er viktig for alle som bor i et område som kan bli rammet av en orkan. De fleste områder som er nødvendige for å evakuere er langs kysten. Det er viktig å ha en plan på plass slik at du ikke bruke unødvendig tid på å bekymre eller panikk. En plan vil hjelpe deg å få din familie og kjæledyr til sikkerhet raskt og enkelt.

Forberede en Evakuering Kit


Forberede en evakuering eller 72-timers kit for hvert medlem av familien. Dette settet bør inneholde klær og nok klar til å spise mat og vann i tre dager. Hvert kit bør inneholde førstehjelp forsyninger, kontaktinformasjon, og ting for å holde folk underholdt. Hold kit i et lett tilgjengelig sted og oppdatere kit hvert halvår for å sikre at maten er frisk og for å skifte klær for årstidene.

Kartlegg evakueringsveier


Kartlegge din rømningsvei. Vanligvis må du gå inn i landet. Imidlertid kan gatene være overfylt og trafikk kan bli sikkerhetskopiert. Kartlegge en stor motorvei rute samt en eller to alternative ruter du kan bruke hvis gatene er overbelastet. En GPS kan hjelpe med dette, men, i tilfelle strømbrudd eller signalproblemer, er det en god idé å ha et papirkart på hånden.

Velg et sted å bo


Velge flere forskjellige byer du kan evakuere til, tatt i betraktning antall venner, familie eller hoteller som er tilgjengelige der du kan bo i området. Denne listen skal skrives ut, siden kommunikasjon kan være vanskelig på grunn av stormen. Denne listen kan gå i nødstilfelle kit eller det kan gå i hanskerommet i bilen.

Forberede ditt hjem


Finne ut hva du trenger for å forberede ditt hjem fra en orkan. Hvis du er i fare for flom, kan du velge å flytte noen av dine verdisaker og elektronikk til øverste etasje. Hvis kraftig vind er en bekymring, kan det være lurt å styre opp vinduene før du reiser. Det er også viktig å ta vare på trærne på en jevnlig basis. Trimming av døde grener og kutte ned usunne trær kan beskytte ditt hjem fra å motta betydelige storm skade.

Gjennomgås med familiemedlemmer


La dine nærmeste familiemedlemmer vet hva som vil skje i tilfelle en evakuering. Etablere en kontaktperson som er utenfor området for familiemedlemmer å ringe hvis de er atskilt under evakuering. Gjennomgå med andre familiemedlemmer der du har tenkt å gå og hvordan de kan kontakte deg når du har evakuert.