Hovudside

Hvordan velge en HVAC System

by Walther

Oppvarming, ventilasjon og kjølesystemer (HVAC) er en av de viktigste delene av ditt hjem. Det holder huset kjølig om sommeren, varme om vinteren og fri for skadelige stoffer i luften. Som et resultat, velge rett HVAC system for hjemmet ditt er viktig. Ting som størrelse, alder og isolasjon av ditt hjem, så vel som hvilken type energikilder du har tilgjengelig vil gjøre en forskjell i systemet du kjøper. Det er også nyttig å konsultere en erfaren HVAC fagperson som kan gi kyndig veiledning.

Bruksanvisning


•  Velg riktig størrelse. Velge en HVAC system som er riktig størrelse vil sikre at hjemmet ditt er komfortabel hele året og at du sparer penger på strømregningen. Noen elementer som vil bidra til å finne riktig størrelse HVAC system for ditt hjem inkludere din lokale klimaet, størrelsen og formen på huset ditt og retning (øst, vest, nord, sør), hvor godt eller dårlig det er isolert, plassering og størrelse av vinduer, air infiltrasjonsrater, antall beboere og deres temperatur preferanser, og hvilke typer lys og apparater du har i hjemmet ditt, som avgir varme.

Den beste måten å velge riktig størrelse på HVAC-systemet er å ansette en erfaren fagperson som vil utføre beregningene for ditt hjem. Hvis du leie en entreprenør, sørg for at han utfører en vurdering av ditt hjem, i stedet for bare å estimere basert på arealet. Dette er en av de vanligste feilene som huseiere gjør når du velger en oppvarming og kjøling system.

•  Identifiser tilgjengelige energikilder. De energikilder tilgjengelig i ditt område vil avgjøre hvilken type system du vil velge. Vanlige energikilder er elektrisk, naturgass, propan og fyringsolje. Electric er allment tilgjengelig; naturgass er tilgjengelig i de fleste utviklede områder av underjordisk rørledning; og propan og fyringsolje er tilgjengelig nesten hvor som helst. Hvis du er usikker på hva energikilder er tilgjengelige i ditt område, ta kontakt med en profesjonell.

•  Velg alternativer. Ikke alle HVAC-systemer er laget det samme, og de kommer med ulike funksjoner for å forbedre komforten av ditt hjem. Hvis alt du ønsker å gjøre er å varme og kjøle ned huset, deretter en grunnleggende systemet er alt du trenger. Men hvis luftkvalitet og passelig komfort er viktig for deg, vil du ønsker å velge et system med flere alternativer. Noen av de tilgjengelige alternativene er: temperaturkontroll reguleringsplan, fukting og avfukting, luftrensere og støykontroll komponenter. Hvis energieffektivisering er viktig for deg, vil du også ønsker å se på flere energieffektive modeller eller systemer med energieffektivisering alternativer.