Hovudside

Hvordan å pode Dwarf sitrustrær

by Walther

Hvordan å pode Dwarf sitrustrær

Voksende dverg sitrustrær er en fin måte å skape en frukthage i en liten hage. Dverg appelsin, sitron og lime trær kan alle dyrkes hvis du bor i riktig klima. Grunnleggende for pode er de samme, uansett hvilken type tre du ønsker å formere seg. Podet ordentlig, kjøpte en dverg sitrus tre plantet fra rotstokken på en lokal barnehage vil produsere full størrelse frukt i noen få korte år.

Bruksanvisning


•  Be tillatelse fra naboer før kutte en eneste kvist fra sin sitrus treet. Etter at du har fått tillatelse, kuttet en sunn, 6 til 9-tommers gren fra en av lemmer i en 45-graders vinkel, og pass på å få en som har flere kvister forgrening ut. Vinkelen er viktig --- jo større kutt overflateareal er, jo større er sjansen for at transplantatet vil ta.

•  Velg en gren av den samme diameter på rot lager. Klippe det på samme 45-graders vinkel.

•  Match opp kuttet endene av pode gren og verts treet slik at de ligger tett sammen. Kambiumet lag like under barken må oppfylle fast for grenene å vokse sammen til ett tre lem.

•  Fest pode ved å pakke den med en gummistrikk akkurat tett nok til å holde den sammen. Som grenene helbrede, vil de vokse litt i diameter, og strikken vil bøye å tillate utvidelse uten kvelning grenen.

•  Dekk pode ved å pakke den med plastfolie --- ikke for stramt, akkurat nok til å beskytte pode mot elementene og holde vannet fra å komme i. Fest den med et par inches av elektrisk tape.

•  Gjenta trinn 2 til 6, pode flere flere grener til ulike root lager grener. Gå for symmetri i pode prosessen, og plass de nye grafts rundt treet og ikke i ett område.

•  Vent i tre til seks uker. Ta av tapen og plastfolie og se etter tegn på helbredelse. En hevet "arr" er et godt tegn. Etter flere uker, bør du se tegn på nye blader og vekst langs lengden av de podet grener.

Tips og advarsler


  • Når dverg sitrus har etablert sin nye grener, trimme bort nederste greinene fra den opprinnelige treet å fremme raskere vekst til grafts.