Hovudside

Hva er en erstatning for Fabric Stivelse?

by Walther

Et par vanlige husholdningsartikler kan trykkes inn plikt som et stoff stivelse. I noen tilfeller gjøres dette som et spørsmål om nødvendighet når tilførsel av kommersielle stoff stivelse går ut på et uheldig tidspunkt eller i et forsøk på å bruke mer grunnleggende produkter. Produktene som brukes er ikke giftig og ofte har andre bruksområder i hjemmet.

Corn Starch


Bland ca 2 ts av maisstivelse med en halvliter kaldt vann i en sprayflaske. Maisstivelse har en tendens til å falle ut av suspensjonen i vann, slik at blandingen må ristes ofte og før hver bruk. I tillegg er en dråpe eller to av duftende eteriske oljer kan legges til lagt til blandingen for en duftende stivelse. Spray blandingen på stoffet som sin strykes eller før klærne er hengt til tørk.

Rice Starch


Tradisjonelt har vannet som brukes til å koke risen under koking vil lagres og brukes for stoff stivelse. Koke ris på en byll i ca 20 minutter før du heller den risstivelse vann i en beholder for å kjøle seg ned.

Mais Versus Rice Starch


Maisstivelse kan gi en svakt gul fargetone til stoffet. Risstivelse forblir hvitt spesielt hvis brukes på bomull materiale. Men tar risstivelse lengre tid å forberede og krever strekker matlaging perioder ikke nødvendig med maisstivelse.

Gelatin


-Smakstilsatt gelatin brukes som en erstatning for stivelse ømfintlige materialer. Den vanlige oppskriften er en pakke med gelatin blandet med to kopper varmt vann. Test blandingen på et hjørne av materialet. Hvis stoffet tørker med en klebrig følelse, legge til 1/2 kopp mer vann og test på nytt. Den gelatin fremgangsmåte for stivelse omfatter å dyppe hele klesplagg i beholderen av gelatin og vann blanding. Dette fungerer best med små biter av klær. Ideelt gelatin-dyppet stoff tørker stiv, som om det var stivet, men uten en klebrig følelse.