Hovudside

Furnace Oil Tank Installasjon

by Walther

En oljetank er en viktig del av et hjem oljebasert varmesystem. Kjeler for ovner har en tendens til å være ganske stor for å sørge for at det er en jevn forsyning av fyringsolje. Det finnes en rekke hensyn når du installerer en oljetank for ditt hjem.

Beliggenhet


Fordi oljetanker er ofte mer enn seks meter lang og fire meter høy, må plassen hvor det går være ganske stor. For installasjon innendørs, de fleste huseiere installere tanker i kjelleren eller garasjen på grunn av plass disse stedene gir. I tillegg er disse steder har vanligvis betonggulv slik at tanken ikke vil kreve noen ekstra støtte.

Hvis ingen av disse er et alternativ, kan kjelen også plasseres utenfor. Det må imidlertid være et sted hvor den er ute av veien. Det vil også trenge et solid fundament som en betongplate.

Forskrifter


Når du installerer en oljetank, sjekk lokale lover angående kjeler, spesielt hvis den er installert utenfor. Noen kommuner har nærmere forskrifter om HVAC-systemer og mange har også byggeforskrifter som krever tillatelse for å installere en over bakken tank.

Sikkerhetshensyn


Når kjelen er installert og rørene blir drevet fra tanken til ovnen, er det lurt å ha en HVAC profesjonell sjekk tilkoblingene. Denne måten kan du være sikker på at alt er sikkert og det er ingen lekkasjer eller muligheten for brann.