Hovudside

Slik feilsøker en Utenfor AC Unit som ikke kjører

by Walther

Slik feilsøker en Utenfor AC Unit som ikke kjører

Ringe en tjeneste person til huset for å reparere klimaanlegg (AC) enhet er ofte nødvendig og vanligvis dyrt. Med enheten ikke kjører i det hele tatt, vil det mest sannsynlig være et elektrisk problem, men mange ganger det viser seg å være et mindre problem, at med litt sunn fornuft og noen etterforskning, kan problemet være lokalisert og rettet opp uten å måtte ringe på et serviceselskap.

Bruksanvisning


Hvordan feilsøker en utenforstående AC Unit som ikke kjører


•  Sjekk innstillingene på termostaten. Sørg for at den er slått på, spaken er i den kjølige posisjon og temperaturinnstillingen er godt under omgivelsestemperaturen. Dersom endringer i innstillingene er gjort, noen enheter har en forsinkelse før de starter, så det kan være nødvendig å vente i fem eller ti minutter for å se om enheten kommer på.

•  Se på breakers i den elektriske panelet. Bryteren vil være en dobbeltpolet type, og strømstyrken vil variere med størrelsen av AC-enhet. Breakers er ikke alltid åpenbare for øyet hvis de er utløst, så det er nødvendig å fast flip av bryteren, deretter fast snu den på igjen. Hvis bryteren ble utløst og turer av igjen, enten umiddelbart eller etter at anlegget går for en stund, ikke slå den på igjen. En profesjonell service person trenger å bli kalt.

•  Finn frakoplingsboksen. Det bør være nær utsiden AC, sannsynligvis i løpet av ca 6 meter. Frakoblings kan muligens være brytere, sikringer eller en frakobling bar. Hvis det er dønningene, gjenta prosedyren i trinn 2. Hvis det er sikringene, sjekk og bytt om nødvendig, og i likhet med breakers, hvis de blåser igjen, ikke erstatte. Ring en servicemann. Hvis det er en frakobling bar, sørg for at det er i boks med riktig side opp.

•  Slå av strømmen til AC-enhet. Ta av dekselet på termostaten, og med skrutrekkeren, fjerne liket av termostaten. Sjekk ledningene med skrutrekkeren for tetthet. Hvis det er en ødelagt ledning, med nebbtang, stripe kabelen tilbake om en 1/2 tommers. Lag en klokken krok på ledningen med nebbtang og erstatte ledningen slik at den brøt ut. Sett termostaten sammen igjen, og slå på strømmen. Hvis ingen av disse løse problemet, er det på tide å ringe serviceselskapet.

Tips og advarsler


  • Selv om disse er enkle tips som kan være trygt prefabrikkerte, husk at en AC-enhet er en komplisert og potensielt farlig del av utstyret. Ingen paneler bør alltid fjernes annet enn av opplært personell.