Hovudside

Hvordan lage Hyasinter kommer opp hvert år

by Walther

Hvordan lage Hyasinter kommer opp hvert år

Blomstrende toppene av hyasinter (Hyacinthus spp.) Er dekket i en overflod av små lilla, hvite, rosa eller gule blomster. Disse pålitelig pærer blomst i tidlig å midspring og levere noen av de første blomster av sesongen. Hyasinter vokse i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 7. De er ikke utsatt for skadedyr eller sykdom når leveres med riktig pleie, og de krever minimalt med vedlikehold å blomstre pålitelig hvert år.

Bruksanvisning


•  Plant Hyacinth pærer i et område med godt drenert jord som mottar seks eller flere timer daglig sollys i løpet av våren blomstringen sesongen. Plant løkene med den flate bunnen av pære 6 inches under jordoverflaten, og plass pærene to inches hverandre i alle retninger.

•  Vann hyasinter når de begynner å dukke opp i løpet av våren. Gi om en tomme av vann ukentlig med mindre det er en lik mengde nedbør. En tomme av vann er nok til å fukte toppen 6 inches av jord. Vann hyasinter bare når de er aktivt voksende.

•  Løs opp 5 ss løselig 10-10-10 gjødsel i en liter vann. Vann hver 10 kvadratmeter med Hyacinth seng med denne løsningen når plantene gjenoppta våren vekst. Årlig gjødsling hjelper pærene fylle opp sine lagre av næringsstoffer slik at de kan blomstre igjen året etter.

•  Skjær av blomsteraksene etter blomstrer begynner å wilt, men la bladverket på plass, slik at den kan fortsette å samle næringsstoffer og energi for pæren. Skjære tilbake bladverket til bakken etter det gule og dør tilbake, omtrent seks uker etter at blomstene dø.

•  Grav opp Hyacinth pærer hvert tredje år, og dele dem slik at sengen ikke blir overfylt, noe som reduserer blomst. Bryte fra hverandre pærene, og plante dem på riktig dybde og avstand. Arbeid 5 ss 10-10-10 gjødsel og to kopper bonemeal i toppen 6 inches av hver 10 kvadratmeter med jord før nyplanting å fylle opp næringsstoffene i området.

•  Spre en 2-tommers lag av mulch over sengen etter den første frosten. Mulch isolerer jord, som beskytter pærene fra vinter temperatursvingninger som ellers kan føre til telehiv.

Tips og advarsler


  • Plant Hyacinth senger i høst, ca seks uker før den første frosten. Som de fleste vårløker, hyasinter krever en vinter kald periode for å blomstre til våren.