Hovudside

Tillandsia Plant

by Walther

Tillandsia Plant

Tillandsia er en slekt av epiphyte --- eller "air plante" --- relatert til bromeliads, som inkluderer ananas. Mer enn 500 arter av Tillandsia har blitt dokumentert. De ser ut til toppen av en ananas, men med forskjellige tykkelser og lengder av bladene.

Range


Tillandsias er innfødt til den subtropiske sørøstlige USA og til tropisk Sør-Amerika. De vokser oftest på trær, men noen arter, som for eksempel spansk mose (T. usneoides), har vært kjent for å knytte til konkrete og telefonledninger.

Habitat


Mens tillandsias vokser på andre planter, de er ikke parasittisk. Fordi de har svært få, om noen røtter og vokser ikke i jord de trenger jevnlig nedbør og høy luftfuktighet som de som finnes i sumper og regnskoger. Tykke-leaved tillandsias vokse i områder der det er mindre vann tilgjengelig eller tørkeperioder.

Omsorg


Tillandsias kan holdes som potteplanter. De kan være limt til drivved, skjell eller bare plassert i en liten pott uten jord. De liker lyse indirekte lys, men de vil brenne i hel solen. Vanne dem ved å dyppe dem grundig og riste av overflødig to til tre ganger i uken. De foretrekker høy luftfuktighet og de fleste vil ikke tolerere frost.