Hovudside

Slik Care for kinesisk Lucky Bamboo Planter

by Walther

Slik Care for kinesisk Lucky Bamboo Planter

Kinesisk heldig bambus, eller Dracaena sanderiana, ikke tilhører bambus familie i det hele tatt, selv om det ligner bambus med sin nobbled grønn stilk og lyse grønne blader. Anlegget passer innendørs voksende og vil ikke tolerere kalde eller tørre forhold utenfor. Kineserne bruker heldig bambus som en innflyttings offer for lykke og harmonisk feng shui, melder Gale Goldberg i hennes bok "Bamboo stil." Mest heldig bambus vokser ikke høyere enn 3 meter, noe som gjør det overkommelig for de fleste rom. Som planten vokser, det svinger mot sollys, så reposisjonere vase hver så ofte for å skape den populære krøllete utseende.

Bruksanvisning


•  Fyll et grunt glass eller keramisk vase eller parabol med 3 inches av vann. Legg en håndfull småstein til parabolen for å holde foten stabil og støtte de heldige bambus stilker.

•  Plasser tallerken hvor mye lys vil treffe den ene siden av anlegget, mens den andre siden er fortsatt skyggelagt. For eksempel, skal den plasseres mot en vegg som vender mot et vindu eller i hjørnet av et solfylt rom. Hold romtemperaturer mellom 65 og 95 grader Fahrenheit.

•  Ordne de heldige bambus stilker i fatet med minst en tomme mellom hver stengel. Nappe av eventuelle nederste bladene. Hvis stilkene ikke vil stå oppreist i fatet, løst knytte dem sammen i en bunt.

•  Slå anlegget etter noen uker så den siden som vokste til lyset vender nå mørkere vegg eller hjørne. Dette vil oppmuntre stammen å krølle tilbake mot lyset i en kronglete mønster.

•  Flyte ferskvann i formen hver 10. dag. Fjern eventuelle skyet eller skittent vann. Hold dybde på 3 inches. La vann fra springen til å hvile i en kopp eller bolle over natten slik at klor for å fordampe.

•  Trykk på en dråpe vannløselige gjødsel en gang i to måneder for å gi ekstra næringsstoffer for bambus stilker.

•  Beskjær tilbake eldre stokker med hengende blader eller misfargede topper. Bruk skarpe sakser å kutte stilkene tilbake til den størrelsen du hadde da du først potted anlegget. Dette vil oppdatere utseendet og kraft av stilkene, ifølge University of Arkansas Cooperative Extension.

Tips og advarsler


  • Med glassbeholdere kan du foretrekker fargede steiner eller klinkekuler for ekstra effekt.
  • Høy-fluor vann kan forgifte din heldig bambus. Bruke flaske eller destillert vann.