Hovudside

Mais Plant Bugs

by Walther

Mais Plant Bugs

Mais planter (Dracaena fragrans) er attraktive trelignende potteplanter som er kjent for sine grønne og lang løvverk foret med hvite eller gylne striper. Ifølge Toronto botaniske hage, de er veldig lett å vokse og vedlikeholde og er effektiv på å fjerne luftgiftstoffer, som for eksempel benzen og formaldehyd, fra innemiljø. Uansett fordeler, noen ganger mais planter er invadert av bug skadedyr. Lær å identifisere og kontrollere disse skadeinsekter å holde mais plante blomstrende i årevis. Før du kjøper en ny mais plante, inspisere den grundig.

Spider Midd


Spider midd ser ut som mini edderkopper eller flått og er ca 1/50 av en tomme. De kan være gul, rød, brun eller grønn. Symptomer på edderkopp midd infestations er bladene blir oppdaget, løvverk blir grå, bronse eller gul og blader døende og slippe av anlegget. Du kan sjekke for å se om edderkopp midd har invadert din mais anlegget, forhåpentligvis før de raskt formere seg, ved å holde et stykke papir under bladene og trykke på toppen av bladene for å se gule egg eller edderkoppdyr selv slippe av. Du kan også se små duk dannet rundt anlegget. Vedlikeholde anlegget fuktighet med en sprayflaske for å unngå angrep. Sviske infiserte blader og umiddelbart bryte dem opp og kast. Tørke undersiden av bladene med en fuktig klut, dusjing infiserte planter og bruke såpe spray eller planteoljer som raps og hvitløk oljer, er andre kontrollmetoder.

Melete Bugs


Melete bugs dukker opp på undersiden av mais plante blader og på stengler, og ser ut som hvite massene av lo. Gjennom punktering blad vev og inntak av plantens saft, kan melete bugs forårsake bladene å gulne, frafalt og stampe veksten av hele anlegget. Å kontrollere melete bug infestation fjerne infiserte blader, vaske anlegget og bruke en naturlig pyretrin basert spray.

Skalaer


Skala insekter er runde eller ovale, brun og omtrent på størrelse med et ubetydelig. De vanligvis beiter på undersiden av blader og stengler. De forårsaker mais anlegget bladene å gulne og dø, og de også forby planten fra vellykket voksende. Påføre noen dråper oppvaskmiddel for å gjøre det enklere for deg å håndplukke dem av. Du kan også håndvask blader, beskjære tungt infisert blader eller bruke naturlige insektmidler, for eksempel pyrethrin eller planteoljer.

Thrips


Thrips er små insekter, bare ca 1/16 tommers lange, med smale kropper. De kan være hvit, brun, gul, oransje eller mørk brun. Tegn på at Trips har infisert din mais planten er bladene utviklings sølv klatter, curling eller blir forvrengt. Du kan også se små brune pellets på bladene, som er thrip scat. Kontroll trips med såpe, planteolje eller pyrethrin spray.