Hovudside

Winter Care for Iris knoller

by Walther

Winter Care for Iris knoller

Iris er populære blomster til hjemmet blomsterhage, og tilbyr over 1000 varianter. Disse hardføre, langlivede stauder tilpasse seg nesten alle jord tilstand. Iris varianter spenner fra miniatyrer vokser bare seks inches høy med blomster av én nitti inches over til gigantene vokser 36 inches høy med blomstene åtte til 10 inches over. De fleste iriser kan plantes på sensommeren eller tidlig høst. Dette gjør at iris pærer å etablere et rotsystem før vinterværet oppstår.

Bruksanvisning


•  Vask en skarp kniv i såpevann. Skyll det i en løsning av en del blekemiddel og ni deler vann. Dette desinfiserer kniv og hindrer spredning av plantesykdommer.

•  Skjær bladene tilbake til seks til åtte inches høy med en skarp kniv etter det første fallet frost. Dette vil oppmuntre iris planter til å gå i dvale ved å redusere sin matforsyning. Ikke fjern bladene helt, siden du ikke vil være i stand til å finne pærer uten bladene.

•  Trekk opp eventuelle ugress og gress invaderer iris seng. Fjern det planteavfall fra området. Dette eliminerer vinter gjemmesteder for skadeinsekter og plantesykdommer.

•  Spray iris plantene med soppdreper og insektmiddel merket for bruk med iris. Forebyggende tiltak nå vil stoppe problemer forming under mulch.

•  Spre 05:56 inches av ren høy, halm, eviggrønne grener eller andre ikke-komprimering av materialer over toppen av bedet i sen høst. Vinter mulch er nødvendig i løpet av det første året iriser er plantet og i områder hvor den vinterværet produserer minusgrader.

•  Fjern vinter mulch når snøen og isen har smeltet i løpet av våren. Fjern de mulch to inches av gangen. La det tørke i 24 timer før du tar ytterligere to inches. Dette dreper eventuelle soppsporer i mulch og holder dem fra å spre seg.

Tips og advarsler


  • Plassere mulch over iris seng selv om det snør. Bare dekke snøen med mulch, siden snøen fungerer som et lag av isolasjon for pærene. Mulch er nødvendig for å redusere tining og frysing av et nettsted i løpet av vinteren.
  • Se for menneskemengden i områder der mulch ikke brukes. Kaste er hvor bakken går gjennom frysing og tining sykluser. Dette kan presse iris pærer ut av bakken. Hvis dette skjer, plasserer pærene tilbake i bakken og fast jorda rundt dem.