Hovudside

Hvordan Raise Trees for Brensel

by Walther

Hvordan Raise Trees for Brensel

Voksende din egen ved, om du vil brenne deg selv eller å selge, kan være en tilfredsstillende og lønnsom venture når det gjøres riktig. Kontroller at du har nok plass til å vokse på trær, og nok tid til å la dem vokse. Trær kan ta 30 år eller mer til å modnes, avhengig av art og klimaet. Plante en raskt voksende treet som hybrid poppel (Populus hybrid) kan kutte voksende tid ned til så lite som åtte til 10 år, slik at du kan høste din veden mye raskere enn med de fleste andre arter.

Bruksanvisning


En plante voksende område med raskt voksende ungtrær. Plassere dem tett sammen, slik at du kan tynne innhøstingen som de vokser. Bruk dibble bar å dytte et hull i jorden og deretter å dekke treets røtter.

•  Inspiser trærne på en jevnlig basis. Fjern eventuelle trær som vises sykelig, deformert eller skadet. Dette hindrer dem fra å ta ressurser bort fra de sunnere trær, noe som gir de gjenværende trærne en bedre mulighet til å trives.

•  Harvests hver tredje treet så snart trærne er store nok til å brukes som brensel. Den minste størrelsen er 3 til 4 inches i diameter. I den første raden, kutte og fjerne den tredje, sjette og niende trær, som følge av dette mønsteret av lengden av raden. I den neste raden fjerne de første, fjerde og syvende trær, fortsetter til enden av rekken. Cutting denne måten gir deg brukfyringsved så raskt som mulig, mens på samme tid tynning trærne og gi de gjenværende trærne mer plass til å vokse. Året etter kuttet en av hvert par av stående trær for å ytterligere tynne dem.

•  Kutt ned trær når de har nådd en ønskelig størrelse, vanligvis minst 8 til 10 inches i diameter. Disse er klar til å bli kuttet opp og deles i veden.

•  Fjern alle downed trær og noen store rusk fra dem. Grener kan bli halt ut og komposteres eller brennes. Hvis du lar dem de vil være i veien når du prøver å arbeide i området.

•  plante nye planter i området bare innloggede, å følge instruksjonene ovenfor for hvordan å plante. Fortsetter på denne måten vil tillate deg å heve trær til brensel for så lenge du ønsker.

Tips og advarsler


  • Enhver form av et tre voksende drift er et langsiktig prosjekt, så vær forberedt på å vente på dine trær å modne når du har plantet dem. Ideelt sett bør du plante en fjerdedel til en tredjedel av din bolig hvert år med nye planter, slik at på slutten av tre eller fire år hele woodlot er plantet. Når du høste trær, vil du kun klare og plante en del hvert år, slik at du alltid vil ha trær klar for neste år.
  • Enhver form for logging drift er farlige. Svake trær kan bli farlig i vind, regn eller snø. Slike trær skal fjernes så snart de er identifisert.