Hovudside

Hvordan Grow nektariner Fra frø

by Walther

Hvordan Grow nektariner Fra frø

Selv om mange frukttrær, som for eksempel eple og pæretrær, vokser best fra podet barnehage lager, fersken og nektarin trær er lett vokst fra frø. Den mest begrensende faktoren i voksende fersken og nektariner, i henhold til Ohio State University, er været. Nektariner trives i områder med varme, lange somre og milde vintre. De blir lett skadet ved lave vintertemperaturer og kan ikke klarer å produsere frukt. For å øke dine sjanser, velger lokale varianter og plante dem i en nordlig eller østlig plasseringen av din hage. De vil blomstre senere på våren og lider mindre skade på grunn av sen våren frost.

Bruksanvisning


•  Kjøp nektariner fra lokale bondens marked og redde gropene fra de mest delikate, saftige frukter. Ved hjelp av groper fra lokalt dyrket frukt sikrer at trærne er egnet for klimaet. Velg sen-sesongen arvestykke varianter når det er mulig. De vil spire bedre og du vil unngå risikoen forbundet med hybrid frø. Hybrid frø er resultatet av en krysning mellom to ulike treslag. De resulterende frø kan ikke alltid gi gunstige resultater.

•  Still gropene i et varmt, tørt sted, for eksempel kjøkkenbenken, tørke i en uke. Det ytre skallet vil skrumpe litt og kan utvikle sprekker.

•  Crack gropene for å nå de mandel som frø. Knekke dem ved å treffe dem med en hammer, ved hjelp av en mutter cracker eller sette dem i en skrustikke.

•  Bløtlegg frøene over natten i varmt vann for å myke dem. Legg dem i en liten skål med fuktig blomsterjord eller torv mose og sette fatet i kjøleskapet. I naturen, frø hvile over vinteren i fuktig, kald jord. Denne prosessen, kjent som markberedning, bryter ned det ytre skallet av frø, fremskynde spiring. Kjøleskapet gir en kunstig hjelp av fresing frøene.

•  Sjekk frøene månedlig. Når du ser fett, hvite røtter i jorda, vil du vet at de har spirer. Du kan la dem i kjøleskapet en måned eller så, eller plante dem. Plante frøene i løs, fuktig blomsterjord i en gryte eller en voks melkekartong med hull skåret i bunnen.

•  Legg spirene i en varm, solrik beliggenhet og vann dem ofte for å holde jorda fuktig, men godt drenert. Plante dem ute etter siste frost. Plante dem i en solrik beliggenhet med godt drenert, fruktbar jord.

•  Vann jorda for å holde det jevnt fuktig og bruke 1/8 lb 10-10-10 gjødsel rundt bunnen av anlegget en måned etter planting det. Deretter gjelder gjødsel hver vår. Gi trær tre år og yngre 1/2 kg gjødsel årlig; gi trær 3/4 lb gjødsel årlig.

•  Beskjær trær tidlig på våren for å fjerne døde og syke vekst, kontrollere treets størrelse og vedlikeholde et åpent skjema. Beskjæring forbedrer luftsirkulasjonen og gir lys til å trenge inn i treet kalesjen. En riktig omsorg nektarin treet kan produsere frukt i tre til fem år.

Tips og advarsler


  • Plasser frøene i kjøleskapet i høst, eller minst fire måneder før den siste forventede frost, for å gi dem tid til å spire før våren.
  • Nektariner trives i nøytral jord. Juster sur jord ved å legge til kalk; justere alkalisk jordsmonn ved å legge svovel. Hvis du er usikker på hva pH-nivået i jorda er, ta en jordprøve til en lokal forlengelse kontor eller kommersiell lab. Disse etatene kan gi deg en detaljert jord analyse, samt retninger for å justere din jord.