Hovudside

Kan du Vent en pelletskaminen Gjennom kjellervegger?

by Walther

Med prisen på elektrisitet, gass og fyringsolje snik stadig høyere, kan du se etter alternative måter å holde familien din varm i vinter. Hvis du har plass i kjelleren, og tenker på å installere en pelletskamin, kan du lufte det gjennom vegger.

Pelletskaminen


Pelletsovner kan installeres i peis eller som frittstående enheter. De brenner små pellets laget av komprimert sagflis, papiravfall og flis. Pelletsovner er ekstremt energieffektivt sammenlignet med andre fast-brensel systemer. En godt vedlikeholdt system kan nå forbrennings effektivitet på 85 prosent. De er også kult å ta på, som reduserer fare for barn og kjæledyr.

Lufting


Du kan lufte en pelletskamin gjennom en eksisterende peis skorstein. Eksos avgasser kan gå gjennom en liten røykrør. Fordi pelletsovner bruke vifter til å blåse bort gasser, kan røykrøret løpe horisontalt gjennom en vegg for å nå utsiden av hjemmet ditt. Så lenge din kjelleren har en del over karakteren, kan du lufte ovnen gjennom veggen.

Ulemper


Pellet og vedovner arbeider mye som varmeovner: de varme området rundt dem, men på egen hånd kan ikke varme et helt hus. Hvis du har tenkt å bruke pelletskaminen å varme kjelleren bare, det kan du. Hvis du ønsker å bruke den til å varme opp hele hjem, må du installere vifter for å trekke varmen bort fra enheten og eventuelt bruke kanaler for å flytte varmen gjennom ditt hjem.

Betraktninger


Installere og lufting en pelletskamin i kjelleren vil tillate deg å lagre pellet drivstoff i samme område som ovnen. Pelletsovner vanligvis trenger å bli fylt en gang om dagen, så dette vil kutte ned på behovet for å bære poser med pellets inn i ditt hjem. Pelletsovner krever strøm for å jobbe; når strømmen går ut, fansen som vent pelletskaminen slutte å kjøre. Dette kan føre til komfyren fylle kjelleren med røyk.