Hovudside

Hvordan sjekke et hus for luftlekkasjer

by Walther

Hvordan sjekke et hus for luftlekkasjer

Oppvarming og kjøling huset ditt er en så stor regning som ingen har råd til å overse luftlekkasjer. Det er best å ha en profesjonell gjøre en grundig sjekk for luftlekkasjer ved å gjennomføre en energivurdering, men det er noen tester du kan utføre for å se hvor du kan være å ha noen luftlekkasjeproblemer i huset ditt.

Bruksanvisning


•  Vent til etter mørkets frembrudd og få en venn til å hjelpe deg. Skinne en lommelykt fra inne i huset mens vennen din står utenfor. Skinne det sakte rundt vindu og dørkarmer, å holde lys i nærheten av bildet, slik at lyset kommer gjennom vinduene ikke forstyrrer se luftlekkasjer.

•  Lukk en dør på et stykke papir. Hvis du kan trekke det gjennom døren uten å rive det, er ikke døren lukket nok og din varme og air condition er bortkastet.

•  Sjekk for utkast av baseboards og tak molding langs ytterveggene. Fukte hånda med en fuktig klut og kjøre den langs listverk sakte, følelsen for luftlekkasjer. Fuktighet vil tillate deg å føle dem lettere. Bruk en tent røkelse pinne for å se etter de tak luftlekkasjer hvis du ikke kan lett komme opp at høy. Ikke glem å se etter lekkasjer rundt loftet åpninger og takvifte også.

•  Kontroller for utkast bak uttaket og bytte plater. Fjerne dem med en skrutrekker og føler for eventuelle utkast kommer gjennom. Noen ganger utkast kommer inn under vasker rundt inventar, også. Ofte er dette en større kilde til escaping varme og luft enn folk er klar over.

•  Kontroller for utkast kommer gjennom postrenner, elektrisk og gass tjenesteleverandører innganger, utendørs vann kraner og tørketrommel vents.