Hovudside

Hvordan å balansere Radiatorer

by Walther

Hvordan å balansere Radiatorer

Hvis du har varme eller kalde flekker i ulike områder av huset ditt, kan dine radiatorer må være balansert. Dette er et stort prosjekt for noen gjør-det-yourselfer. Med noen få verktøy og noen mindre utstyr, kan du med hell balansere dine radiatorer og har hjemme jevnt oppvarmet på kort tid.

Bruksanvisning


Justere Radiatorer


•  Slå av sentralfyr.

•  Bleed alle radiatorer i hjemmet ditt ved å sette inn en blø nøkkel inn i vannsventil og gi den en halv omdreining mot klokken. Den vannsventil kan være plassert på toppen av nær kanten radiatoren. Du er nødt til å fjerne push på eller skrukork for å komme til ventilen.

•  Vri varmesystemet tilbake på mens ventilene på alle radiatorer er åpen. Foruten den vannsventil, vil det være en annen ventil i den andre enden av radiatoren. Avhengig av alderen på radiatoren, vil det enten har en wheelhead eller termostatventil, som begge kan bli manipulert for hånd. Den vannsventil må være slått med en justering.

•  Noter rekkefølgen der hver radiator begynner å varme.

•  Slå av varmen igjen og vente på radiatorene avkjøles.

•  Skru varmen igjen og rapportere til den første radiator på listen din. Vri vannsventilen med klokken til den er helt lukket. Deretter slår ventilen mot klokken kvart omdreining. Når radiatoren er oppvarmet, kan en temperaturavlesning på røret er koblet til en av ventilene. Deretter tar en avlesning av temperaturen på røret forbundet med den andre ventil.

•  Åpne vannsventilen til det er 54 grader Fahrenheit forskjell fra den første lesning (12 grader for Celsius). Fortsette å justere ventilene på alle etterfølgende radiatorer med den samme metode. Jo lenger vekk radiatoren er fra kjelen, jo mer vil du ha for å åpne vannsventil. Når alle radiatorer er justert, vil de være balansert og jevn oppvarming bør følge.