Hovudside

Hva Kjemikalier i godt vann Årsak Thyroid Problemer?

by Walther

Skjoldbruskkjertelen (eller bare "skjoldbruskkjertelen") ligger i nakken og snur jod i maten til nyttige hormoner som kalles tyroksin og trijodtyronin. Disse hormonene styrer stoffskiftet, slik at de kan endre måten kroppen din forbrenner kalorier og bruker oksygen for å produsere energi. Noen kjemikalier i miljøet, selv de som er funnet i drikkevannet, kan ha en negativ effekt på skjoldbruskkjertelen, noe som kan føre til store medisinske problemer.

Fluor


Fluor er vanligvis brukes til å oppmuntre god tannhelse, men studier av Environmental Protection Agency viser at det kan være knyttet til en rekke medisinske problemer, inkludert skjoldbrusk undertrykkelse. Det er rapporter om at fluor ble vant til i nazistenes konsentrasjonsleirer for å holde fanger blir for energi og det var en gang en viktig komponent i anti-thyroid medisin, som bremset ned hormonproduksjonen hos pasienter med overaktiv skjoldbruskkjertelen. Drs. Richard og Karilee Shames, eksperter på temaet, sier at ikke alle har for å unngå fluor helt, men de med eksisterende stoffskifteproblemer eller en familiehistorie med slike problemer bør treffe tiltak for å drikke ikke-fluoridated vann.

Forurensing


De som drikker godt vann kan bli utsatt for miljøgifter i forbindelse med skjoldbrusk problemer. Ifølge forskning presentert av Dr. Gregory A. Brent på American Thyroid Association våren 2010 forsamlingen, kan den kjemiske bisfenol A (BPA), sammen med polyklorerte bifenyler (PCB) og polybromerte difenyletere (PBDE) sette folk på et høyere risiko for autoimmun thyroid sykdom. Disse kjemikaliene er funnet i vann gjennom forurensning fra industrianlegg.

Dioksiner


Dioksiner, som finnes i plantevernmidler, kan forårsake skjoldbrusk problemer hvis de gjør sin vei til drikkevann eller hvis noen arbeider med disse kjemikaliene ofte. Ikke alle plantevernmidler inkluderer dioksiner, og noen forskere mener at eksponering for dioksiner kan kombinere med andre triggere, som stress eller sigarettrøyking, å forårsake skjoldbrusk problemer.