Hovudside

Tegn på overwatering en Pear Tree

by Walther

Tegn på overwatering en Pear Tree

I mange tilfeller viser et pæretre tørster etter vann tilsvarende skilt til et tre lider av overwatering. Overwatering metter jord, fylle alle luftspalter nødvendige for trerøtter å puste og ta på næringsstoffer. Dette påvirker treets evne til å vokse - noe som resulterer i en generelt laber og usunn utseende.

Første tegn


Jorda rundt en overwatered pæretre kan føle fuktig å ta på de fleste punkter i løpet av dagen. I ekstreme tilfeller, trykke ned på jorda skaper et lite basseng med vann. Bladene på pæretreet selv kan se blek, ofte snu gul eller lys grønn og føler sprø i hånden. Eventuelle nye skudd på greinene henge nedover, mangler spenst av nye friske skudd. Pærer vil misfarges, frafalt tidlig eller treet kan unnlate å frukt helt.

Relaterte Signs


I noen tilfeller kan de tegn som din pæretre er overwatered begynne med tilstedeværelse av andre planter og organismer. For eksempel kan du merke en økning i antall snegler i nærheten treet basen. Snegler elsker fuktige forhold, og vil trives på overwatered trær. Tilsvar, sopp, mose eller slimete flekker av alger kan vokse på treet base der fuktigheten samler. Uvanlige eller hyppigere spirer av ugress kan oppstå i den omkringliggende jord, som de dra nytte av de soggy forhold.

Crown Rot


Overwatering utløser ofte krone råte i pæretrær. Første tegn på krone råte er hemmet vekst, mindre pærer og en rød farge som vises på bladene før starten av høsten. Kutte en liten del av bark fra stammen like over bakkenivå vil avdekke en virvlet mørkt mønster. Misfarging oppstår når råte påvirker kronen på pæretreet. Behandlingen innebærer øste ut jord nær treet base og bruker en kobbersulfat soppdreper for å stoppe råte.

Betraktninger


En generell regel for å hindre overwatering er aldri å vanne jorda når det er allerede fuktig. Vann ofte samler seg i klissete, tett leirjord. Hvis jorda er dårlig, eller for å hindre ytterligere krone råte, fjern forsiktig jord fra treet seng og fylle plassen tilbake i en blanding av hagejord, sand og torv. Denne behandlingen virker i sommer når treet er relativt sunn og jorden tørker ut raskt. Utsette kronen i vinter risikerer alvorlig skade pæretre.