Hovudside

Hvordan å beskjære en Cherimoya treet

by Walther

Hvordan å beskjære en Cherimoya treet

Cherimoya (Annona cherimola) er et fruktbærende tre hører hjemme i Mellom-Amerika og naturalisert i mange deler av Sør-Amerika. Den vokser også i Hawaii og deler av Sør-California. Cherimoya vokser best i full sol og tørt vær på steder hvor det kan være skjermet mot sterk vind. Cherimoya kan nå en høyde og spredning av 20 meter eller mer, og uten kutting vil ha en lav, shrubby vekst. Cherimoya ser best når den er beskåret til formen av et lite tre.

Bruksanvisning


•  Steril beskjæring verktøy bladene før bruk for å unngå å introdusere sykdommer til beskjæring sår på chirimoya. Dypp bladene i kokende vann i 30 sekunder for å drepe bakterier, sopp og insekt egg, eller tørke dem med en klut dyppet i isopropanol.

•  Beskjær Cherimoya trær i høst eller tidlig vinter når de er sovende. Sovende beskjæring fører til mindre sjokk fordi treet ikke blir aktivt vokser.

•  sviske alle grener fra den nedre tredjedel av chirimoya i bagasjerommet med lange håndtak beskjæringssakser. Vinkel bladene på 45 grader og kutte ned og bort, og etterlot en vinklet 1/4 tommers spire som drenerer fuktighet og helbreder raskt.

•  Thin kalesjen av chirimoya, kutte bort vertikalt voksende grener. Disse grenene blokkere sollys og vil ikke produsere frukt. Fjerne dem lar bedre lys og luftsirkulasjon i kuppelen, og de chirimoya vil produsere større, sunnere frukt som resultat.

•  Se etter krysset og gni grener og skjære dem bort, forlater de sterkeste grenene intakt. Når chirimoya utvikler frukt, klippe av noen grener som gnis mot frukt.

•  Skjær opp avskjær og kast dem i verftet avfall poser, eller chip dem for mulch. Ikke la grener eller frukt til å ligge på bakken i nærheten av treet, der de vil tiltrekke seg insekter, dyr og sykdommer som de visner.

Tips og advarsler


  • Sviske når som helst på året døde, syke eller stormskadde greiner så snart du ser dem. Leaving skadede grener på chirimoya treet vil redusere sin styrke.
  • Alltid sterilisere beskjæring knivene etter bruk for å unngå å kommunisere problemer til andre planter i landskapet.