Hovudside

Mine Pepper Planter er ikke vokser

by Walther

Mine Pepper Planter er ikke vokser

Peppers spenner fra søte bell og banan paprika til krydret jalapenos og habaneros. Peppers i hagen foretrekker lignende vekstforhold til tomater og planter generelt vokser mellom to og tre meter høy. En plante som ikke klarer å nå denne høyden kan også aldri produsere rikelig med paprika. Det er flere grunner til at en pepper kan bli forkrøplet.

Bruksanvisning


•  Hold en planting logg når du planter grønnsaker. Henvise til denne loggen når feilsøking forkrøplet paprika. Tilstanden under der du plantet paprika kan forklare hvorfor paprikaen er forkrøplet. Peppers som ble plantet sent kan bli forkrøplet fordi deres røtter var begrenset for lenge. Peppers som ble plantet i jord som er kaldere enn 50 grader Fahrenheit vil ikke vokser godt, og vil mislykkes i å produsere blomstrer.

•  Utforsk hageområde. Hvis paprika vokser i et skyggefullt område, vil de bli forkrøplet, og vil ikke produsere rikelig med grønnsaker. Peppers krever minst seks timer med sollys daglig for å trives.

•  Ta en prøve av jord ved å samle en jord kjernen fra rundt pepper planter samt ni andre steder i hagen din. En jordkjerne er en sylindrisk samling av jord tatt fra et bestemt sted for testing. Bland jord og spre det over en avis for å tørke. Send jorden til en lokal jord laboratorium for testing ved bruk av papirarbeid og prøveboks at anlegget gir. En jord test vil avdekke eventuelle næringsstoffer mangler eller tilstedeværelse av parasitter som nematoder som vil hemme veksten av paprika. Hvis jorda testen viser mangel på næringsstoffer eller tilstedeværelse av parasitter, iverksette tiltak for å rette opp problemet. Jord mangler og parasitter i jord kan påvirke alle planter. Jord kan bli befruktet å korrigere manglene i næringsstoffer. Parasitter må drepes gjennom jord sterilisering eller ved fumigating jord.

•  Undersøk pepper planter for å finne ut om blomstene har satt og anlegget produserer paprika. Hvis pepper planter satt grønnsaker tidlig i deres voksende syklusen, vil de sette sin energi mot å utvikle paprika i stedet for å vokse i størrelse. Tillate den vegetabilske å vokse og høste som vanlig. Pepper anlegget vil fortsette å utvikle seg når grønnsak er høstet.

•  Se på bladene av forkrøplet planter. Hvis bladene blir misfarget eller rynket, kan dette være et tegn på pepper mild spettet virus. Viruset er svært smittsom og kan spre seg gjennom forurensning fra andre planter eller plantemateriale i jordsmonnet. Det finnes ingen kur for viruset. Planter må ødelegges, og avlinger skal roteres for å unngå fremtidige infisere planter.