Hovudside

Hvordan å behandle en lys Burn

by Walther

Hvordan å behandle en lys Burn

Mindre brannskader påvirker bare det første laget av huden. De er ikke alvorlig nok til medisinsk oppmerksomhet fra en lege, med mindre de dekker en vesentlig del av legemet, og selv da, som med solbrenthet, er det normalt ikke nødvendig. Imidlertid kan brannsår bli verre enn de ville ha vært hvis du ikke tar vare på den brenne så snart det skjer. Dette skyldes det faktum at brannsår holde spre inntil de blir stoppet. Ditt første skritt er å fjerne deg fra årsaken. Etter det, må du følge noen enkle instruksjoner for å behandle brenne.

Bruksanvisning


•  Kjør kaldt vann over brannskaden så snart det skjer for å redusere ømhet i området senere på samt hvor dypt brenne går. Burns spredt til de blir stoppet, og det kalde vannet vil stoppe spredningen. For et mindre brannskader, vil 10 minutter gjøre det bra, men for mer alvorlige brannskader bør du la den i opptil en halv time. For solbrenthet, bruk en dusj.

•  Ta noen smertestillende midler for komfort.

•  Påfør et brannsår krem til brenne. Gni på med rene hender eller bruke en bomullspinne. For mindre solbrenthet, en aloe fungerer godt til å helbrede og lindre ubehaget. Det er egentlig ikke noe mer du kan gjøre for en mindre solbrenthet, bortsett vente.

•  Dekk med en bandasje for å hindre at sensitiv hud fra å rive.

•  Gni på en antibiotisk salve neste dag og holde dekket i minst to dager. Påfør mer salve etter behov.