Hovudside

Kan jeg plante Mini Calla Lilies?

by Walther

Kan jeg plante Mini Calla Lilies?

Miniatyr Calla liljer er populære stueplanter som blomstrer innendørs hvis det følger med tilstrekkelig lys og fuktighet. Minicallas er tilgjengelig i delikate nyanser av hvit, krem, aprikos, rosa, burgunder og sitron. Native til Afrika, blir calla liljer nå funnet i halvtropisk og tropiske hager rundt om i verden. Calla liljer kan vokse i kaldere klima, men du må graves ut og lagre pærene over vinteren. Du kan plante Calla liljer på våren, når jorda blir varmere.

Container Planting


Calla liljer vil vokse godt i containere plassert i et solfylt vindu eller utendørs på et dekk eller uteplass. Plante i en beholder som er 12 eller flere inches dyp og gir god drenering. Når container planting, kan pærer bli fordelt 4 til 6 inches dyp. Bruk en planting blanding av 1/3 torvmose og 2/3 kvalitet matjord. Calllas elsker fuktighet. Torven vil bidra til å holde på fuktigheten, men likevel tillate beholderen til avløp. Calla liljer kan ikke leve i stående, stillestående vann.

Utendørs Dyrking


Plante Calla lilje pærer 2 til 3 inches dypt i jorda, fordelt 12 til 18 inches hverandre. Callas nyte morgensolen, klarer seg best på steder hvor de er skyggelagt fra den varmeste delen av dagen. Vann daglig for å holde jorda jevnt fuktig. Calla liljer kan stå i bakken i US Department of Agriculture hardførhet soner 9 til 11. I kaldere klima, grave opp pærene før den første frosten. Plasser pærer i fuktig torvmose i en forseglet plastpose eller container, oppbevares ved 45-55 F. plante løkene i løpet av våren.

Langvarig snittblomster


Kuttet Calla liljer å tillate minst en tredjedel av stammen for å forbli festet til anlegget. Stammen og bladene gir mat til tuber eller rotstokk. Når du kutter blomster for en floral arrangement, tar seg ikke å knuse blomst eller stilk. Callas vil vare i flere dager. Endre vann daglig. Blomster kuttet for et bryllup bukett kan dryppe og flekken klær. Plasser avskårne blomster i en tørr vase å dryppe, så dyppe endene i varm, ikke varmt, smeltet voks til å forsegle stammen før arrangere.

Splitte Calla Lilies


På steder hvor Calla liljer er igjen i jorda året rundt, grave opp klumper og dele hver fem til syv år. Forsiktig skille knollene og plante i nye blomsterbed. Du vil få rikelig av knoller til å dele med familie og venner. Calla liljer spre og danne store klumper. Blomster og grønne legge visuelt inntrykk, og floral skjønnhet til urbane landskap og landets hager.