Hovudside

Husholdningenes tips for Klesvask Arbeids skjorte Flekker

by Walther

Arbeids skjorter kan ofte bli farget når du arbeider på en hands-on jobb som innebærer kontakt med mat, fett, oljer eller andre elementer som lett kan flekke klær. Det er viktig å fjerne flekker så raskt som mulig for å holde klær på anvendelig stand.

Svette flekker


Hardt arbeid mange ganger krever å svette, noe som gjør det viktig å fjerne flekker på en måte som også vil fjerne lukt forbundet med svette. Å fjerne svette flekker og lukt, hvitvaske med en halv kopp sitronsaft eller destillert hvit eddik, en halv kopp natron og normal vaskemiddel. Både sitronsaft og eddik inneholder milde syrer som vil rense og desinfisere flekken, mens natron vil fungere som et luktfjerningsmiddel som vil fjerne lukt forbundet med svette.

Blekk Flekker


Spray et belegg av hårspray over flekken, eller slukke med isopropanol. Begge vil fjerne flekken. Blot blekket til flekken er fjernet, deretter hvitvaske i et kaldt vann vaskesyklusen. Gjenta etter behov før blekket flekken har blitt fjernet helt, og ikke bruk varmt vann eller varme til flekken er fjernet, da dette kan permanent satt i flekken.

Blodflekker


Hell hydrogen peroxide over flekken. Peroxide vil skum som det gjør når du helle det over åpen kutt eller skrape på kroppen, og dette betyr at peroxide arbeider for å fjerne flekken. Skyll flekken med kaldt vann, og gjenta denne prosedyren etter behov til flekken er fjernet helt.

Fettflekker


Fettflekker kan ofte fjernes ved å bruke oppvaskmiddel, som inneholder et avfettingsmiddel. Blot bort så mye av fett som mulig, så våt området og legge til et par dråper av flytende oppvaskmiddel. Gni såpen inn i flekken, og skyll med kaldt vann. Gjenta etter behov til flekken er fjernet helt, deretter hvitvaske som vanlig.