Hovudside

Hvordan Clean Uten Vaskemidler

by Walther

Hvordan Clean Uten Vaskemidler

Kommersielle vaskemidler kan inneholde giftige kjemikalier som kan være skadelige for miljøet. Overflateaktive stoffer er slike kjemikalier som brukes i vaskemidler til å bryte ned flekk partikler og rene klær. Noen av disse overflateaktive midler kan skade livet i havet. Forskning utført av The Sierra Club har antydet at disse midlene kan spille en rolle i utviklingen av lever og nyre kreft. Det er tryggere måter å rengjøre klær.

Bruksanvisning


•  Rengjør dine klær med standard bad såpe. Bad såpe er en effektiv renere av naturlige stoffer og kan mildne klær like godt som mange supermarked vaskemidler. Ikke alle klærne bør vaskes på samme måte, men. Bruk en mild såpe (ett med reduserte nivåer av de kjemikaliene som finnes i standard bad såpe) blandet med natron for elementer med fjær eller dun, som puter og sengetøy. Bland proteinbasert sjampo med mild såpe for plagg laget av ull.

•  Ansett natron og eddik som naturlige alternativer til vaskemidler. Tilsett 1 kopp eddik til vaskesyklusen for å hjelpe klær beholde sin farge. Tilsett 1 kopp natron til vaskemaskinen for å holde tøyet lukter friskt og bidra til å beholde mykhet.

•  Kjøp biologisk nedbrytbare vaskeløsninger i stedet for vaskemidler. Disse produktene er fri for fosfater og andre skadelige kjemikalier og vanligvis kan kjøpes fra helsekost eller miljø butikker. Biologisk nedbrytbare pulver også er duft-fri og kan brukes på samme måte som vanlige vaskemidler.

Tips og advarsler


  • Selv om du foretrekker å bruke standard vaskemidler, kan du likevel bidra til å bevare energi ved å vaske klærne i kaldt vann. Varmt vann er bare nødvendig å fjerne sever, vanskelige flekker. Ved hjelp av kaldt vann kan bevare energi og spare penger.
  • Ikke bruk eddik i kombinasjon med blekemiddel når du vasker klær. Dette kan produsere giftige gasser som kan være skadelig ved innånding over lengre perioder.